BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aidsli anneye sağlık desteği

Prof. Dr. Deniz Gökengin, P.Ş’nin uzun zamandır bakımsız kaldığını, kendisine sağlık desteği verileceğini söyledi.

Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan ve HIV taşıyıcısı olduğu belirlenen P.Ş’nin doktoru Prof. Dr. Deniz Gökengin, P.Ş’nin uzun zamandır bakımsız kaldığını, kendisine sağlık desteği verileceğini söyledi.

EÜ Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gökengin, yaptığı açıklamada, anne P.Ş’nin hastanede tek kişilik odada tedavi altına alındığını belirterek, hastanın uzun süredir takibinin yapılmadığını ve bakımsız kaldığını kaydetti.

Hastanın ilk birkaç gün tahlil ve tetkiklerinin yapılacağını ifade eden Gökengin, şöyle konuştu:

“Hastanın yeşil kartla ilgili sorunları varmış. Sağlık desteği için müdahale etmek gerekiyor. İlk birkaç gün tahlil ve tetkik yapacağız. Yaklaşık 1 hafta süreyle burada tutacağız. Hepatit B gibi şüphe uyandıran başka konuları da inceleyeceğiz. Annenin morali çok bozuk. Hem hastalık hem de çocuğunun elinden alınabileceği yönündeki haberler moralini çökertmiş. Moralini yükseltmek için gazete okutmuyoruz, telefon görüşmesi bile yaptırmıyoruz.”

P.Ş’nin kısa sürede kendisini toparlaması için çaba göstereceklerini belirten Gökengin, hem mahremiyetine saygı gösterilmesi hem de rahat etmesi açısından kendisine tek kişilik oda verdiklerini söyledi. AIDS hastası ve HIV taşıyıcılarına destek olmak için kurulan Pozitif Yaşam Derneğinin P.Ş’ye her açıdan destek olacağını ifade eden Gökengin, “Bu tür hastalara ulaşan, ekonomik ve sosyal, psikolojik açıdan destekleyen bu dernek, P.Ş’ye de her açıdan destek verecek” dedi.