BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  POLİTİKA

Vekiller Rasmussen'i fena ti'ye aldı

Ankara'da temaslarını sürdüren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, milletvekillerinin zor sorularıyla terledi

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Dışişleri Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi üyeleriyle bir araya geldi.

Vekillerin sorularıyla zor anlar yaşayan Rasmussen'in sorulara kaçamak yanıt vermesi ise toplantı sonrası espri konusu oldu. 

Rasmussen, komisyon salonundan çıkarken, "Umarım sorulara yanıtlar tatmin edici olmuştur" dedi. Ancak yanıtlardan tatmin olmayan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'da espri bir şekilde, "Hayır, cevaplar tatmin edici değildi" dedi ve ekledi:

"31 yıllık politikacıyı NATO Genel Sekreteri yaparsanız yuvarlak yanıtlar verir, burada bir asker olsaydı çok daha net cevaplar alırdık. 31 yıllık politikacıdan beklenen budur."

"NATO SURİYE'YE ASKERİ BİR HAREKAT DÜŞÜNÜYOR MU?"

CHP'li Atıcı, Rasmussen'e bir de zor sorusu vardı "NATO, Suriye'ye askeri bir harekat düşünüyor mu" diyen Atıcı'ya  Rasmussen'in de, "Hayır düşünmüyoruz. Buradaki sorunun bölgesel olarak çözülmesini arzu ediyoruz" dediği belirtildi.

HALA NATO'YA İHTİYAÇ DUYUYOR OLACAKLAR

Rasmussen'in, Afganistan'daki durumla ilgili soruya da, "Durum iyi gidiyor, iyimserim. 2014 yılından sonra Afgainstan hala NATO'ya ihtiyaç duyacak gibi görünüyor" dediği öğrenildi.

RADAR'I BİZ Mİ İSTEDİK YOKSA...

CHP'li Atıcı'nın, "Radar sistemini biz mi istedik, siz mi teklif ettiniz?" sorusuna Rasmussen, "Biz NATO olarak bütün paydaşlara bilgi veriyoruz, bunu tartışıyoruz. Türkiye'de işbirliği açısından son derece üst düzey çaba gösterdi" yanıtını verdi.

Kürecik'teki radar sistemi konusundaki ısrarlı sorular üzerine Rasmussen, "Bu NATO sistemidir. Amerika katkı sağlamıştır" dedi.

"İsrail bu projede var mı" sorusuna da Rasmussen, "Yok" karışlığını verdi.

Atıcı'nın "İsrail'in Akdeniz'de işbirliği yapma önerisi olduğu ve NATO tarafından kabul edildiği doğru mu" sorusuna Rasmussen, "İsrail bizim üyemizidir, zaten işbirliği içerisindeyiz" dedi.

LİBYA'DA İŞİMİZ BİTTİ

Rasmussen, Libya konusunda da, "Libya'da artık yokuz, işimiz bitti" dedi.

Şikago'da yapılacak toplantıda NATO'nun genişleyip genişlemeyeceği konusunda bir gündem maddesinin olup olmadığı konusundaki soruya da Rasmussen, "Böyle bir gündemimiz yok" yanıtını verdi.

Rasmussen, Güney Akım ve Nabucco konusundaki soruya da, "Bu NATO'nun sorumluluğunda değil" dedi.

Bu arada toplantıda AKP'li bazı vekillerin, Meclis'te sabaha kadar çalıştıklarını ifade ettiği belirtildi.