BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Efsane kadro Silivri'de pankart açtı

Fenerbahçe'nin eski yıldızları Silivri'ye gelerek Aziz Ylıdırım'a destek verdiler.

Abone ol

Futbolda şike davasının 4. duruşmasına, Fenerbahçe Futbol Takımının 1988-89 kadrosundan 3 isim dışındaki tüm futbolcular izleyici olarak katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

KİMLER VARDI?

Sabah duruşmanın başlamasının ardından kısa bir süre sonra Fenerbahçe futbol takımının efsane kadrosu olarak nitelendirilen 1988-89 kadrosunda yer alan futbolcular Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Şenol Ustaömer, Rıdvan Dilmen, Şenol Çorlu, Erdi Demir, Hakan Tecimer, Hasan Vezir ve Nezihi Tosuncuk duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Fenerbahçe'nin o yıllarda kadrosunda yer alan Toni Schumacher ve Müjdat Yetkiner ile o sezon takımın teknik direktörü olan Todor Veselinovic dışındaki isimler salonda izleyici bölümüne geçerek duruşmayı izledi. Bunun yanı sıra eski futbolcular Saffet sancaklı, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu, Turan Sofuoğlu, Abdullah Çevrim ve Ogün Altıparmak da izleyiciler arasında yer aldı.

HOCA ELİNİ SAKLAMA KALDIR ELİNİ

Duruşmaya verilen arada ise Taka Mehmet lakaplı Fenerbahçe Divan Kurulu üyesi Mehmet Bastoncu, Aziz Yıldırım'a seslenerek, "Sen çık ben girmeye razıyım." dedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım gülmekle yetindi. Yıldırım daha sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a, "Hoca elini saklama, kaldır elini" demesi üzerine Kocaman, Yıldırım'a el salladı.

Duruşmayı izleyenler arasında bulunan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise eski sporcu olarak kulüplerini çok sevdiklerini ifade ederek, "İlk kez duruşmaya geldik. Diğer sanıklar da tanıdığımız kişiler. Dualarımız aklanmaları yönünde. Mahkeme Başkanına hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz. Hukuk ve yargının önüne geçilemez. Zamanında futbol oynayarak burdan ekmek yemiş insanlarız. Fenerbahçe etiketi olan bir takım. Ona sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan eski futbolcu Oğuz Çetin de, ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, "Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil ve üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler." diye konuştu.

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konuşmadı. Mahkemenin sona ermesinin ardından Kocaman, Çetin, Dilmen ve diğer eski futbolcular gazetecilerin yanına gelerek birlikte poz verdi. Futbolcular daha sonra geldikleri araçla geri döndü.