BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Vekilden GERİ ADIM!

Dün 'Türbanda hedef kamu' dedi. Bugün yanlış anlaşıldığını söyledi.

Abone ol

'Hedefimiz kamuda da türban yasağını kaldırmak' açıklamasıyla tartışma başlatan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, sözlerinin maksat dışı kullanıldığını söyledi.

Hüsnü Tuna, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyareti sırasında türban konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak, "Söz konusu açıklama, şahsi görüşlerimdir. Çünkü partiyi temsil etme görevim olmadığı gibi, parti adına açıklama yapma yetkim de yoktur" dedi.

Tuna, bugün KGC'yi ziyareti sırasında türban konusunda yöneltilen soru üzerine yaptığı açıklamaların bazı medya kuruluşlarında yer alması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

ŞAHSİ GÖRÜŞLERİM

Söz konusu görüşlerin partisiyle ilgili olmadığını ifade eden Tuna, "KGC'yi ziyaretim esnasında AK Parti-MHP yöneticilerinin görüştüğü eğitim hakkı ile ilgili konuda şahsi görüşümün sorulması üzerine verdiğim cevap maksat dışı kullanılmıştır. Söz konusu açıklama şahsi görüşlerimdir" ifadesinde bulundu.

AK Parti'yi temsil etme görevinin olmadığını belirten Tuna, parti adına açıklama yapma yetkisinin olmadığını kaydetti.

AK Parti'li Tuna açıklamasında "42'inci maddede yapılacak olan değişikliğe kamu hizmetlerinin dahil edilip edilmeyeceği şeklindeki soruya ben, değişikliğin kamu hizmetleriyle ilgili olmadığını, eğitim hakkı ile ilgili olduğunu söyledim. Ancak şahıs olarak yasaksız bir Türkiye'den yana olduğumu, bunun da kendi düşüncelerim olduğunu ifade ettim. Yapılacak olan haberlerin de bu yönlü ele alınması gerekiyordu" görüşlerine yer verdi.

TÜRBANDA HEDEF KAMU DEMİŞTİ

Meclis Anayasa Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna daha önceki açıklamasında hedeflerinin üniversitelerden sonra kamu hizmetlerinde de türban yasağını kaldırmak olduğunu söylemişti.

Kamu hizmetinde türban yasağı olmasının 'utanç verici' olduğunu söyleyen Hüsnü Tuna, 'zamanı gelince' bu düzenlemelerin de gündeme geleceğini belirtmişti.