BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yabancı mücahitler

Der Spiegel dergisi El Kaide'nin yabancı mücahitler listesini ele geçirdi.

Abone ol

Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi, Irak'taki Amerikan askerlerinin bir eğitim kampında, kendilerine karşı savaşan ve aralarında 4 Alman uyruklunun da bulunduğu El Kaide örgütünün yabancı mücahitlerinin listesini ele geçirdiğini yazdı.

Derginin Pazartesi yayınlanacak sayısında yer alan habere göre, Aşağı Saksonya eyaletinden Irak'a giden bu Alman vatandaşları Türkiye ve Suriye üzerinden bu ülkeye ulaştılar.

Bu Alman vatandaşlarından Tunus kökenli 25 yaşındaki Rıdvan ibn Yusuf N. ve 30 yaşındaki Siad B.'nin, geçen baharda Brunswick'teki öğrenci yurdundan arkalarında iz bırakmadan kaybolduklarını yazan Der Spiegel'deki habere göre, El Kaide'de hekim olarak tanıtılan bir başka Tunuslu olan Nidal El-K.'nın da intihar eylemine hazır olduğu belirtildi.

Irak kriminal polisi ve istihbarat birimleri, 2003'ten bu yana Almanya'dan 80'dan fazla kişinin Irak'a terörist hedeflerle gittiğini kaydediyor. Der Spiegel, bunların yarısının El Kaide'ye katıldığını yazdı.

Dergi ayrıca, geçen hafta İspanya'nın Barselona kentinde çökertilen ve saldırı hazırlığında olduğu sanılan aşırı dinci terör hücresinin, Almanya'daki olası bağlantılarının Alman polisince incelendiğini belirtti. İspanyol El Pais dergisi de bugün, çökertilen terör hücresinin İspanya ve Almanya ile başka Avrupa ülkelerinde bir dizi intihar saldırısı yapmayı planladığını yazdı.