BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstihdam paketi geliyor

İşverenin önü açılacak ama kayıt dışına yönelen de cezasını çekecek..

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformunun yanı sıra ''İstihdam Paketi'' ile ilgili önemli çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Paketin çok önemli düzenlemeler içerdiğine değinen Bakan Çelik, ''İstihdam paketiyle ilgili çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. İşverenlerimizin üzerindeki yükü kaldıracağız. Türkiye'de 10 milyon 700 bin kayıt dışı çalışan var. 10 milyon 700 bin kayıt dışı çalışan, Türkiye için utanç tablosudur. Bunun ortadan kalkması için de bir çok tedbirin yanında Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ağır cezai müeyyideleri getireceğiz'' dedi.

Çelik, kaçak işçi çalıştıranlara 25-30 bin YTL cezai müeyyide uygulamak zorunda kalacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: ''Hapis cezasını göreceksin. Neden sonra; senin yüklerini hafiflettikten sonra, prim borçlarını indirdikten sonra, gerekli tespiti yaptıktan sonra, zorunlu istihdamı büyük ölçüde üzerinden kaldırdıktan sonra.

Yani işverenin önünü açtıktan sonra diyeceğiz ki; 'Arkadaş, kayıt dışı eleman çalıştırma dönemi bitmiştir. Her şey kayıt altında olacak. Hukuk devletinde olması gerektiği gibi olacak.' Bunlar, önümüzdeki dönem içinde üzerinde yoğun çalıştığımız ve tamamlayacağımız konulardır.''