BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Vekil imamlara kadro müjdesi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'vekil imamların sözleşmeli olarak kadroya alınacaklarını' belirtti.

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten vekil imamlara müjde. Çelik, 'vekil imamların sözleşmeli olarak kadroya alınacaklarını' söyledi.


Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, halihazırda vekil imam olarak görev yapan personel için ayrılan kontenjanların doldurulacağını belirtti. Kadro ihtiyacının 4 bin olduğunu ve çeşitli sebeplerden dolayı bu kadroların oluşturulmasında yaşanan sıkıntıların giderileceğini ifade eden Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Vekaleten hizmetleri yürüten personelimizin sözleşmeli olarak kadroya alınması sağlanacaktır. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımız, yeni dönemde sınav hazırlıkları yapmaktadır. En kısa sürede bu sınav yapılacaktır. 6002 sayılı kanun gereğince vekil imam-hatip, müezzin-kayyum olarak görev yapanlara yönelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesine göre sözleşmeli personel olarak kadroya alınmaları için sınav açılmıştır.

Bu sınava 3 bin 149 kişi müracaat etmiş, yapılan sınav sonucu başarılı olanlar boş kadrolara atanmıştır. Ancak hâlâ pek çok kadro boş bulunmaktadır. Bu arada vekil olarak görevini yapan imam-hatiplerimizin bu kadrolara atanması gereği ortada bulunmaktadır. Yeni açılacak sınavla Diyanet İşleri Başkanlığı için ayrılan kadrolar değerlendirilecektir. Gerekirse mesleki eğitim çalışmalarıyla personelin eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yapılacaktır.''

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası çıkardıklarını hatırlatan Bakan Çelik, yeni yasada bir kereye mahsus olmak üzere bu kadroların belirlendiğini ifade etti. Yıllardır ortada olmayan yasa yüzünden vekaleten asli görevlerini yapan imam-hatiplerin ve müezzinlerin bu durumunun belirsizliğini koruduğunu ve ihtiyacın biriktiğini vurguladı. Vekaleten görev yapan personelin gönlünü ferah tutmasını isteyen Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nın kendilerine verdiği hakkı sonuna kadar kullanacaklarını belirtti.