BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

'Güney Kore hayatta kalmak için birlik olmalı'

Güney Kore Başbakanı Lee Myung-bak, ulusa seslenişinde, Kuzey Kore'nin askeri operasyonları karşısında ülkenin hayatta kalabilmesi için birlik olmanın şart olduğunu vurguladı.

Abone ol

Güney Kore Başbakanı Lee Myung-bak, ülkenin hayatta kalması için birlik olması gerektiğini söyledi.

Lee, ulusa seslendiği radyo programında, Kuzey Kore'nin saldırıları karşısında yapılması gerekenin ülkenin birleşmesi olduğunu vurguladı.

Lee konuşmasına: "Eğer savaştan korkarsak, savaşı hiçbir zaman önleyemeyiz" diye devam etti.

Bugün yayınlanan konuşmasında Lee: "Milli güvenlik söz konusu olduğunda 'sen' ve 'ben' gibi bölünmelere gidemeyiz çünkü tehlike altında olan hayatlarımız ve bu ulusun devamlılığı" dedi.

'Barışın yolu, güçlü karşı eylemler'

Lee, Mart ayında Kuzey Kore tarafından batırıldığından şüphelenilen savaş gemisinin ardından yaşanan fikir ayrılıklarının Kuzey Kore'nin Yeonpyeong adasına saldırmasına neden olduğunu söyledi.

Başbakan, sözlerine "Askeri provokasyonları önlemenin ve barışı korumanın tek yolunun güçlü karşı eylemler olduğunu açıkça fark ettik" diye devam etti.

Güney Kore hükümetinin, Yeonpyeong adasında yapılan saldırıya verdiği karşılık yetersiz bulunmuş ve hükümet ülke içinde eleştirilmişti.

Kuzey Kore ise, Güney Kore'nin artan askeri tatbikatları karşısında geçtiğimiz günlerde 'kutsal bir savaşa' hazır olduğu açıklamasını yapmıştı.

Kuzey Kore, savaş gemisini batırdığı iddialarını red ediyor, Yeongpyeong adasına gerçekleştirdiği saldırının da Güney Kore'nin askeri tatbikatı sırasında sınırları içine isabet eden mermilere karşılık olduğunu söylüyor.

Pazar günü yapılan bir açıklamada ise Güney Kore ve Çin savunma bakanlarının Şubat ayında Kore yarımadasındaki durumu konuşmak üzere Pekin'de bir araya geleceği belirtilmişti.