BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mehmet Akif Ersoy bugün anılıyor

Mehmet Akif Ersoy vefatının bu yıl dönümünde çeşitli yerlerde duygu dolu anlar yaşanmasına neden oluyor.

Abone ol

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi ''Milli Şair'' Mehmet Akif Ersoy'un mezarına, çocukluğunun geçtiği Kosova'daki Suşisa köyü, 12 yıl kaldığı Mısır'daki Helvan'dan ve adına kurulan üniversitenin yerleşkesinden alınan sembolik toprak serpildi.

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında çeşitli kurumlar ve okullarca anma töreni düzenlendi. 

Bağcılar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun düzenlediği anma töreninde konuşan Okul Müdürü Fikret Alemdar, Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın ilk dizelerini hatırlatarak, Türk milletinin bu mısralarla cesaretini bulduğunu söyledi.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği anma töreninde konuşan İlçe Mili Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, ''Türk milletinin dün de düşmanları vardı, bugün de olacak'' diyerek, bu düşmanların Türk bayrağını indirmeye güçlerinin yetmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'nin 4 tarafından öğrencilerin, Ersoy'un mezarını ziyarete geldiğini ifade ederek, ''Allah, bu milleti bir daha İstiklal Marşı yazdıracak duruma getirmesin'' dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Sümeyra Selvi Korkusuz'un okuduğu ''Çanakkale Şehitlerine'' şiiri, dinleyenleri duygulandırdı.

Eyüp İlçe Müftülüğünden Yüksel Kip'in Kur'an-ı Kerim okuyarak başlattığı tören, yine müftülükten Sadullah Yılmaz'ın duasıyla sona erdi. Duaya çeşitli okullardan gelen öğrenciler de katıldı.

Ayrıca, İlim Yayma Cemiyeti, törene katılanlara helva dağıttı.

MEZARINA 3 AYRI YERDEN TOPRAK SERPİLDİ

Bu arada, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız ve senatörler de Mehmet Akif Ersoy'u kabri başında andı.

Prof. Dr. Gökay Yıldız, kabrinde Ersoy'u anmaktan onur duyduğunu belirterek, Burdur'da da birçok anma töreni düzenlediklerini kaydetti. 

Anma törenine katılan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli de Ersoy'un ahlak sahibi, entelektüel bir aydın olduğunu ifade ederek, ''Asım'ın Nesli''nin, Ersoy'un kabrini yoğun şekilde ziyaret ettiğini anlattı. 

Törenin ardından Ersoy'un mezarına çocukluğunun geçtiği Kosova'daki Suşisa köyünden, 12 yıl kaldığı Mısır'daki Helvan'dan ve adına kurulan üniversite yerleşkesinden getirilen sembolik toprak serpildi.