BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'a insansız uçak saldırısı: '15 ölü'

Amerikan ordusu tarafından Pakistan'ın Kuzey Veziristan eyaletine düzenlenen saldırıda, İslamcı militan olduğundan şüphelenilen en az 15 kişi öldü.

Abone ol

Pakistanlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, ülkenin kuzeybatısındaki aşiret bölgesine Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan roket saldırısında en az on beş kişi öldü.

Ölenlerin Pakistan vatandaşı, İslamcı militanlar olduğu düşünülüyor.

Yetkililer, insansız hava aracı tarafından yapılan saldırıda, birden fazla roket atıldığını ve Kuzey Veziristan bölgesinde en az bir aracın vurulduğunu açıkladı.

Pakistan ile Afganistan'ın sınırındaki bu bölgenin el-Kaide ve Taliban militanlarının kalesi olduğu düşünülüyor.

Bölgede cumartesi günü dağıtılan gıda yardımını almaya giden çok sayıda kişiye yönelik intihar saldırısında 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Afganistan'da bombalı saldırı

Bugün ise Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehrinde gerçekleşen bir patlamada en az dört kişi hayatını kaybetti, yirmi kişi de yaralandı.

Asker ve polislerin maaşlarını almak için gittiği bir banka şubesinin dışında gerçekleşen patlamanın kurbanlarının çoğu güvenlik gücü mensupları.

Polis tarafından yapılan açıklamada, bankanın güvenliğini sağlamak için yolu kapatıldığı ancak bombanın polis barikatı içerisinde patladığı belirtildi.