BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'taki garip şaka bela oldu!

Sosyal paylaşım ağı Facebook'ta yapılan şaka başa bela oldu. Kendisi açılan sayfada suçlanan kişi neye uğradığını şaşırdı.

Abone ol

Şu anda 23 yaşında olan Triz Jefferies muhtemelen hayatının en zor gününü yaşadı.

Görünüşe göre kötü bir mizah anlayışına sahip birisi, aranan tecavüzcü ve seri katil olduğunu iddia ederek, Jefferies'in fotoğrafını ve adını kullanarak bir sayfa hazırladı. Bunun sonucu olarak, birçok insan sayfayı birbirleriyle paylaşmaya ve en az üç cinayet ve sayısız cinsel saldırı suçuyla itham edilen katilin nerede olduğunu bildiklerine dair mesajlar atmaya başladılar.

Öfkeli kalabalığın evinin etrafını sarmasıyla korkuya kapılan adam, polisi arayarak adını temize çıkarmalarını istedi.

POLİS ŞAKACININ PEŞİNDE

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamada, zanlı hakkında DNA testi yapıldığını ve adamın aranan Kensington seri katili olmadığının tespit edildiğini belirtti.

Jefferies'in, birilerinin kendisine oyun oynadığını söylemesinin ardından polis, sahte suçlamanın ardında kimin olduğunu araştırmaya başladı. Polis ayrıca yaptığı basın açıklamasında, adamın suçlarla hiçbir ilgisinin ve bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Öte yandan, Jefferies'in sözde suçlarıyla ilgili sayfalar ve resimler hâlâ Facebook'ta dolaşmaya devam ediyor. Polis ise herkesi sakin olmaya ve resmi açıklamaları dikkate almaya çağırıyor.

Yaşanan bu olay, sosyal medyanın etkinliğini olduğu kadar, taşıdığı riskleri de gözler önüne seriyor.