BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a 'Hıdır' yanıtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan 'Benim adım Hıdır, elimden gelen budur' sözlerine CHP'den ilk yanıt partinin yeni Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'den geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan 'Benim adım Hıdır, elimden gelen budur' sözlerine CHP'den ilk yanıt partinin yeni Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'den geldi. Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan'ı 'tutarlı' olmaya davet etti.

Çiçeği burnunda Genel Sekreter Tamaylıgil, NTV'ye verdiğ röportajda CHP'deki değişim ve Türkiye'nin güncel siyasi gelişmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadlerini sert dille eleştiren Başbakan Erdoğan'ı 'tutarlı' olmaya çağıran Tamaylıgil, "Biz Hıdır'ın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz" dedi.

"Sayın Başbakanın iddialarına yanıtı Genel Başkanımız net bir şekilde vermiştir. Türkiye'nin kaynak sıkıntısı yok. Ancak Türkiye kaynakları doğru kullanmayan bir idareyle yönetiliyor. Sosyal güvenlik açısından bakıldığında 14 ayrı kurumun ortaya koyduğu bütçeler var. Bütçe disipli sağlanırsa, doğru karar alma becerisi ortaya konulursa, gerekli tüm kaynaklar sağlanır. Başbakan 1970'li yılları sorguluyor. Bizler Tayyip Erdoğan'ın 15 yıl önce ne dediğini çok iyi biliyoruz. Kendisinin biraz daha tutarlı olması gerekir."

Tamaylıgil, 'iki dilli hayat' tartışmalarıyla ilgili ise, "Türkiye'de demokratik açılımın ne olduğunu anlatamayan bir iktidar var. Bizim bu konuda söyleyebileceğimiz tek şey, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir resmi dili vardır. Ne bayrağın ne de resmi dilin tartışılmadığı bir Türkiye bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

MYK'NIN GÜNDEMİNDE NE VAR?

CHP'nin yeni yönetimini bugün gerçekleştireceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının gündeminde ise son günlerde Türkiye siyasetine damgasını vuran gelişmeler ve CHP'nin seçimlere yönelik yeni yol haritası var.