BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'dan 'iş arıyorum' duyurusu

Yeni Şafak'tan kovulduktan sonra süreci ilk kez NTV canlı yayınında anlatan Fehmi Koru nasıl "iş arıyorum" duyurusu yaptı?

Abone ol

Yeni Şafak gazetesindeki köşelerini bir süredir boş bırakan ve gazetenin künyesindeki ismi silinen Fehmi Koru, bugün NTV'nin canlı yayınında Yazı İşleri programına katıldı ve hem ayrılık sürecini anlattı hem de Ruşen Çakır aracılığı ile iş aradığını duyurdu.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, işte Koru'nun canlı yayında anlattıkları:

GAZETECİ YAZAR İLİŞKİSİ KARI KOCA İLİŞKİSİ GİBİ

* Gazeteler ile yazarların ilişkisi bir tür karı-koca ilişkisi gibi. Bir süre iyi gidiyor. Sonra ya arkadaş olup devam edeceksiniz, ya da kopacaksınız. Benim için galiba bu 12 yıl.

* Ben bu ayrılığı hiç planlamadığım için kafamda da bir proje yok. Bu bir hafta içinde biraz kendime kapandım, iç muhasebemi yaptım.

SESİMİ DUYURUYORUM AMA YAZI YAZMAYI DA BIRAKMADIM

* Hafta içi her akşam Kanal 7'de yayın yapıyorum. TRT'de de program yapıyorum. Fikirlerimi oralarda da açıklayabilirim. Ama sizin aracılığınız ile söyleyeyim yazı yazmayı bırakmadım.* Şu ana kadar kimseyle görüşmedim sizin aracılığınız ile de duyurayım yazmak istiyorum. Özellikle 2011 seçimlerine gidilen bir ortamda benim de fikirlerim var ve bu fikirleri bir gazetede yazmak isterim

KORU DOĞAN GRUBU'NA GİDECEK Mİ?

* ("Sizi Doğan grubuna yakıştıranlar var ihtimal var mı?" sorusu üzerine) İhtimal her zaman vardır ama bana bir teklif de gelmedi, benim de onlara bir teklifim yok... Başka bir gruptan da yok.

* Açıkça söyleyeyim, hiçbir patron ya da patron temsilcisi ile hiç bir temasım yok... Hiç birinin de benimle teması yok.

* ("Çalışmak istediğiniz gazete ile ilgili olarak 'kırmızı çizgileriniz' nelerdir?" sorusu üzerine) Hiç bir kırmızı çizgim yok. Daha önce de gazetemden ayrıldığımda şurada yazayım demiyordum. Yeni Şafak'a giderken de küçük, büyük, tirajı az demedim. Fikirlerimi açıkça, rahatlıkla yazayım yeter bana.

"YENİ ŞAFAK FEHMİ KORU'YA HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEMİŞ"
KONUYLA İLGİLİ DETAY DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Yeni Şafak gazetesindeki görevine künyedeki ismi silinerek son verilen Fehmi Koru büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Çünkü Yeni Şafak ona haber vermemiş.

Gazetesi ile kriz yaşayan Fehmi Koru, NTV'de bomba açıklamalar yaptı.
Edelman meselesi nedeniyle yazmama eylemi başlatan Koru, 'emrikavaki' ile karşı karşıya kalmış.
Yeni Şafak'ın 'gönlünü almasını' beklerken künyeden çıkarıldığını öğrenmiş. Dahası bunu gazete yönetimi arayıp ona bildirmemiş.
Yeni Şafak ile ilişiğinin kesildiğini medyadan öğrenmiş.

Fehmi Koru'nun şaşkınlığını yansıtan sözleri şöyleydi:

Ruşen Çakır: Yeni Şafak'tan ayrıldınız mı?
Fehmi Koru: Herhalde ayrıldım. Ben kendim ayrılacağım diye bir talepte bulunmadım ama künyeden ismim çıkartıldığına göre o iş bitmiş demektir.

Ruşen Çakır
-İstifa etmediniz yani?
Fehmi Koru -Yok istifa etmedim.

Ruşen Çakır -Yeni Şafak ile özdeşleştiniz... Yazınızı yollasanız çıkar mı?
Fehmi Koru - Herhalde ne oluyor diye düşünüp beni ararlar. Ne oluyor derler...
12 Yıldır Yeni Şafak'tayım. Ama ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorum...