BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  DÜNYA

Ve İbrahim Toraman konuştu

Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ile yaşadığı kavgaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.<br/>Siyah-beyazlı ta...

Abone ol

Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ile yaşadığı kavgaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ile aralarında yaşanan olaylarla ilgili olarak bayramlaşma töreninde açıklamalarda bulundu. Yöneticilerin yaşanan olaylarla ilgili en doğru kararları vereceklerini belirten Toraman, "Bu tür olaylar bir çok kulüpte yaşanmıştır. Bir çok örneği vardır. Bir günde, iki günde olay geçmiştir. Bunlar hayatın içerisinde olan şeyler. Ama maalesef benim en ufak bir şeyim olduğu zaman manşetlere taşınması gerçekten beni çok üzüyor. Hem bana zarar veriyor, hem de takıma zarar veriyor. Bunların bu kadar uzatılmaması gerekiyor" dedi.

"BAŞKANLA ARAMIZDA BİR SOĞUKLUK YOK"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’la aralarında soğukluk olmadığını ifade eden Toraman, "Başkanla aramızda zaten bir soğukluk yoktu. Bir şey yaparken, bütün basının önünde, herkese göstererek mi yapmak gerekiyor. Bunu herkese göstermem mi gerekiyor. Anlamıyorum insanları yani. Bir şey yaparken sormam mı gerekiyor. Herkesin bir düşünce, tavır, tarzı var. Ben 10 yıldır bu camianın içindeyim. Taraftarı ve camiayı çok iyi biliyorum. Onlar da beni çok iyi biliyorlar. Ben bu camianın bir mensubuyum. Burada hizmet etmekten son derece mutluyum. Her ne görev verilirse verilsin. Ama maalesef bir şekilde hakkımızda haberler çıkarılmaya çalışılıyor. Bizi sürekli taraftarın önüne, insanların önüne atmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"YÖNETİMDEN ÇIKACAK HER TÜRLÜ KARARA SAYGILIYIM”
Yönetimden çıkacak her türlü karara saygıyla yaklaşacağını vurgulayan İbrahim Toraman, "Bu onların takdiri tabi. Ben her türlü karara saygılıyım. Ama ben Beşiktaş kaptanı olarak, oyuncusu olarak takım içerisinde ne görev verilmişse en iyi şekilde yapmışımdır. Davranış şekli olarak da bütün arkadaşlarıma örnek olmuşumdur. Herkese maksimum derecede saygılı olmuşumdur. Geçtiğimiz bu olayda da, ben tamamen takımıma, camiama duyduğum sorumlulukla daha iyi olmak adına uyarıda bulunmak istedim. Olay maalesef bunun sonuncunda bu noktalara geldi. Ben hiçbir şeyle ilgilenmeden de kendi işime bakabilirim. Ama ben karakter olarak, her olay karşısında dik duran bir adamım. Eğer haklıysam sonuna kadar onu savunurum. Ama kimseye saygısızlık yapmadan. Bu olay takımın faydası adına, duyduğum sorumluluk duygusundan kaynaklandı" ifadelerini kullandı.

"ORTADA ÖZÜR DİLEMEMİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"
Ortada özür dilemesini gerektirecek bir durum olmadığının belirten tecrübeli futbolcu, "Hata olmuş olsa ortak paydada buluşulur. Bunlar hep Beşiktaş’ın menfaatleridir. Ben zaten camiamız adına uyarıda bulunmak, camiamız adına bir şeyler yapmak istedim. Ama iş bu noktaya geldi. Dediğim gibi ben her türlü karara saygılıyım. Ben daha önceki olaylarda da hiçbir zaman çıkıp konuşmadım. Çünkü başımızdaki insanlar zaten doğruları görüyorlar. Ben çıkıp da yorum ya da yalanlama yapmak istemiyorum. Geçmiş olayda da konuşmadım. Bu olayda da fazla konuşmuyorum. Tamamen takımımız için, sorumlulukla, arkadaşımızın daha başarılı olması için ufak bir uyarıda bulunmak istedim. O anda arkadaşımın belki başka bir sorunu vardı. Dolayısıyla olay bu noktaya geldi. Bunlar her aile içerisinde olan şeyler aslında. Aileden birilerini konuşup uyaramayacaksak, hiçbir şey yapmamamız lazım o zaman” diye konuştu.

“HOCAMIZ VE YÖNETİMİMİZ HAKLI OLDUĞUMU BİLİYOR”
Şimdiye kadar açıklama yapmadığını vurgulayan Toraman, “Ama hocamız ve diğerleri haklı olduğumu bildikleri için çok fazla konuşmaya veya yorum yapmaya gerekte yoktu. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir hata yapmış olsaydım, herkesten özür dilerdim. Ama öyle bir durum yok ortada. Bunlar tamamen iyi niyetimden kaynaklanmış şeyler" ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞIMA TEMPOSUNU YÜKSELTMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM”
Basın mensuplarının Sezer Öztürk ile aralarında geçen olayın hatırlatılması üzerine Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, maç bittikten sonra otobüste maçın kritiği yapıldığını hatırlatarak, "Herkes iyiyi kötüyü, fikirlerini söyler. Bunlar gayet normal şeyler. Ben de Hajduk Split maçından sonra arkadaşıma biraz daha çalışarak, temposunu yükseltmesi gerektiğini söyledim. Maç oynamadığımız zaman, maç eksiğinden dolayı tempo tabi ki düşüyor. Dolayısıyla ekstra çalışarak bir şeyler yapmak lazım. Olay tamamen bu noktadan kaynaklanıyor. Bu uyarıdan dolayı bir tartışma yaşandı. Uçakta hiçbir şey yaşanmadı. Gayet normal geçti. İstanbul’a geldiğimizde de odamda konuşmak istedim arkadaşımla. Ama bazı tavırlar olayları çığrından çıkarıyor. Bu yaşananlar güzel şeyler değil. Bazen istemediğiniz halde kendinizi olayların içerisinde bulabiliyorsunuz" dedi.
(İHA)