BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  DÜNYA

Çatışmalar sürüyor

Suriye’de, PKK’nin Suriye uzantısı PYD ile El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti Örgütü arasında Kefercenni bölgesi ile Parsa dağı mevkii...

Abone ol

Suriye’de, PKK’nin Suriye uzantısı PYD ile El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti Örgütü arasında Kefercenni bölgesi ile Parsa dağı mevkiinde çatışmalar sürüyor.
Halep’in Azez ilçesinde kontrolün El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti Örgütü’ne geçmesinden sonra Azez ilçesinden Afrın’a giden yol ve çevresinde çatışmalar yoğunlaştı. PKK’nin Suriye uzantısı PYD ile Irak Şam İslam Devleti Örgütü arasında Suriyeli Kürtlerin yoğunlukta olduğu bölge de çatışmalar sürüyor. Zaman zaman atılan top sesleri Kilis’e yakın bölgelerde duyulurken, PYD kendi bölgelerine Irak Şam İslam Devleti Örgütü’nün girmesini engellemek için yığınak yaptığı öğrenildi. Kilis’e 10 kilometre mesafede çatışmalar aralıklarla sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır bölgesinde tedbir alırken, askeri araçlar, 24 saat sınır hattında devriye geziyor. Sınır birliklerinin alarm durumunda olduğu, çatışma ve gelişmelerin izlendiği öğrenildi.
(İHA)