BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vatandaştan kaldırım taşı parası istediler

Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen tebligatı görünce şaşkına dönen bine yakın vatandaşı isyan ettirdi

Abone ol

Sivas’ın Gemerek ilçesinde vatandaşlar, Gemerek Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen tebligatları görünce şaşkına döndü.

Gemerek Belediye Başkanlığı tarafından geçmiş yıllarda yollara yapılan kilit parke taşı hizmeti nedeniyle vatandaşa borç çıkarıldığı öğrenildi.

5 YIL SONRA BORÇ OLARAK TEBLİĞ EDİLDİ

Bine yakın kişiye tebliğ edilen borçlar, vatandaşı isyan ettirdi. Dönemin belediye başkanı Turan Toker tarafından Bahçeli Mahallesi, Yukarı Mahalle, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde döşenen kilit parke taşlarının Gemerek Belediye Başkanı İrfan Sağırkaya tarafından vatandaşa 5 yıl sonra borç olarak tebliğ edildiği öğrenildi.

ZİMME SUÇLAMASIYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Sağırkaya, yapılan hizmete karşılık 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu’na istinaden vatandaştan katkı payı olarak bu ücretlerin tebliğ edildiğini, bunun kanuni bir işlem olduğunu, bu paraların vatandaşa yansıtılmaması durumunda belediye başkanlarının zimmet suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Gemerek Has Parti İlçe Başkanı Hakkı Akpınar ise ücretlerin yüksek yansıtıldığını, tekrar hesaplanması gerektiğini belirtti.