BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş hattı karıştırdı

Eskişehir'de Polis Radyosu'ndan istek yapmak isteyen vatandaşlar 155 Polis İmdat hattını arıyor.

Abone ol

Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce kurulan ve 12 Nisanda yayına başlayan Polis Radyosu'ndan istek yapmak isteyen vatandaşların 155 Polis İmdat hattını aradıkları bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından açılışı gerçekleştirilen ve 7 polisin DJ'lik yaptığı Polis Radyosu, 12.00-14.00 saatlerinde vatandaşlardan gelen istek şarkıları çalıyor.

Tepebaşı Polis Merkezi Amirliğinde 92.6 frekansından yaklaşık 1 aydır hizmet veren Polis Radyosu'ndan istekte bulunmak isteyen bazı vatandaşların 155 Polis İmdat hattını aradıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün polis-halk ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Polis Radyosu'nun 39'ncusunun da Eskişehir'de hizmete girdiğini belirterek, güvenlik hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için polis-halk iletişiminin çok iyi kurulması gerektiğini söyledi.

Polis Radyosu'nda Ankara'da 1 ay süreyle spikerlik ve ana kumanda kursu gören 7 polis memurunun görev yaptığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

''Radyoyu daha da geliştirmek istiyoruz. Şu an istediğimiz tüm programları yapamayabiliriz, ancak zamanla daha iyi bir radyo sahibi olacağımıza inanıyorum. Amacımız halkla birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Resmi bir kimliği olan Polis Radyosu'nun kar amacı veya para sorunu yok. Reklam pastasından pay alma gibi kaygılarımız da yok. Haberlerin ve isteklerin yayınlandığı programlar canlı yayınlanıyor.  Bazı vatandaşlar istekler için 155 Polis İmdat hattını aramış. Oradaki arkadaşlar istek yapabilecekleri Polis Radyosu telefonunu (3303939) vermişler.''

Polis Radyosu'ndan yapılacak isteklerin radyonun telefonundan veya internetten yapılabileceğini belirten Yücel, ''Polis İmdat hattını arayarak eşine veya sevgilisine parça isteyenler tatlı bir anı olarak kalacak'' dedi.