BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ağar iktidara verdi veriştirdi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin ve Başbakan'ın miadının dolduğunu savundu.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi düşünmek, Türkiye'yi programlamak yerine, siyasi geleceğini düşünüp planlamaya başladığını iddia ederek, Hükümetin ve Başbakan'ın miadının dolduğunu savundu.

Ağar yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 20 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığını, resmi rakamlara göre 300 bin üniversite mezununun işsizlikten kıvrandığını bildirdi.

Terörün hortladığı, köylünün ve çiftçinin adeta horlandığı, mutsuzluğun ve umutsuzluğun bütün kesimleri çepeçevre sardığı talihsiz bir dönemin devam ettiğini kaydeden Ağar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Türkiye'nin içinde bulunduğu 'gerçek' gündeme baktığımız zaman, yaklaşık 1250 gündür tek başına iktidar olan AKP Hükümetinin Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini de açıkça görmüş oluruz. Tüm bu olumsuzluklar ortadayken hükümetin ve Başbakan'ın en iyi yaptığı şey, geçmişi taşlamak ve bireysel polemiklerle ortalığı bulandırmaktan ibarettir. 1250 gün boyunca bir arpa boyu mesafe alamayan bu hükümetin miadı dolmuştur.

Bundan böyle AKP Hükümetinin bahanesi kalmamıştır. Bütün politikalarını bahaneler, geçmişi kötülemek, rakiplerini hedef göstermek, popülizm üstüne inşa eden bu zihniyetin Türkiye'ye ve milletimize verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunların davası ne adalettir ne de kalkınmadır. Yaşadığımız süreçte tek davaları, kendilerini kurtarmaktan ibarettir. Bütün hesapları budur. Uykularında memleket rüyaları değil, 'koltuk hülyaları' görmektedirler.''