BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  POLİTİKA

Kutan TMYyi eleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "TMY ile vatandaşın ifade özgürlüğü kısıtlanacak'' dedi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Terörle Mücadele Yasası Tasarısı'nın (TMY) yasalaşması halinde terörist değil, vatandaşın ifade özgürlüğü kısıtlanacak'' dedi.

Kutan, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ''İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, ekonomisini IMF, Dünya Bankası ve milletlerarası büyük sermaye gruplarına teslim etmiş olan Türkiye'nin bütçenin yarısını faizcilere ödediğini iddia etti. Kutan, memur, işçi, emekli, çiftçi ve esnafın neredeyse 3'te 2'sinin yoksulluk ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiğini savundu.

Hükümet tarafından TBMM'ye sunulan Terörle Mücadele Yasa
Tasarısı'na da değinen Kutan, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin hükümete, tasarının geri çekilmesi uyarısında bulunduklarını hatırlattı.

Tasarıda, özgürlüklerin kısıtlandığı ve hakların ihlal edildiğini ve çok sayıda muğlak maddenin keyfi uygulamalara imkan vereceğini öne süren Kutan, ''Bu tasarının yasalaşması halinde terörist değil, vatandaşın ifade özgürlüğü kısıtlanacak'' dedi.

Kutan, AK Parti ile CHP arasındaki tasarıya ilişkin tartışmanın sadece 6. maddeye yoğunlaşmasıyla, tasarının çok önemli maddelerinin göz ardı edilerek, bu madde düzeltilirse, yasanın uygun olacağı intibaı uyandırıldığını savundu.

''TCY İLE BÜTÜN TERÖR SUÇLARINI CEZALANDIRMAK MÜMKÜN''

''Terörle Mücadele Yasası'na niçin ihtiyaç duyuluyor'' diye soran Kutan, şöyle devam etti: ''Bu yasa olmazsa bile Türk Ceza Yasası ile bütün terör suçlarını cezalandırmak mümkündür. Bu yasa tasarısı terörü azaltmaz, tersine azdırır. Dolayısıyla bu tasarı TMY değil, Terör Yasası'dır.

Bu tasarı ile özgürlükler ve insan hakları ileriye gideceğine tam olarak geriye götürülüyor. Biz bu geri gidişi irtica olarak nitelendiriyoruz. Bugüne kadar kasıtlı olarak sadece dini irticadan söz edilmekteydi. Bize göre her geriye götürülüş irticadır ve bunu yapanlar da mürtecidir.''

TELSİM İHALESİNİ KAZANAN VODAFONE

Recai Kutan, hükümeti, ''her zaman bazı kurumların haraç mezat satılamayacağı ve bunların sadece ekonomik değil, stratejik öneme haiz oldukları'' konusunda uyardıklarını söyledi. Telsim'in satışına ilişkin ihaleyi kazanan Vodafone hakkında, Yunanistan'da meydana gelen bir ''telekulak skandalı'' çerçevesinde bazı iddialarda bulunan Kutan, Vodafone'nun İngiliz İstihbarat Teşkilatı'ndan emekli bazı kişiler tarafından kurulduğunu, dolayısıyla da bu teşkilatla irtibatı olduğuna dair bilgilerin bulunduğunu ileri sürdü.