BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Miniklerin büyük başarısı

Sarıyer Belediyesi’nin desteklediği Recaizade Ekrem İlköğretim Okulu öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin desteklediği Recaizade Ekrem İlköğretim Okulu öğrencileri, yaptıkları yağlı boya resimleri, belediye başkanı Yusuf Tülün‘ün katılımıyla okullarında sergilediler.

Serginin açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Başkanı Yusuf Tülün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Sanata destek verdiklerini belirten Tülün, “Burada geleceğin sanatçıları şimdiden görüyorum. Engellilere gerekli destek verilirse içlerinden çok iyi sanatçılar çıkacaktır. Bu sergide veli, okul ve belediye arasındaki iyi bir koordinasyon sağlanarak bu güzel çalışma ortaya çıktı. Öğrencilerimizi yaptığı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum “ dedi

Okulda şiddet değil sanat

Son dönemde okullarda artış gösteren şiddet olayları ile anılan öğrenciler, bu kez sanata olan ilgileriyle gündeme geldiler. Minik öğrenciler dizilerdeki mafya kahramanlarının yerine, dünyaca ünlü ressamlardan Van Gogh, Picasso ve Monet’i kendilerine örnek alarak düşlerini tuvale çizip yağlı boya ile renklendirdiler.Öğenciler, ‘ Engelliler’ konusunda toplum bilincini oluşturmak için onların dünyasını da tuvale yansıttılar. Ayrıca Özel Eğitim sınıfındaki kardeşlerinin tasarladıkları göz alıcı takıları da kendi resimleriyle birlikte okul bahçesinde ziyaretçilerin beğenisine sundular. Başkan Tülün, sergiyi gezerken bazı öğrencilerin tablolarından ayrılmak istemediklerini fark edince, satın aldığı bazı tabloları tekrar öğrencilere hediye etmesi dikkat çekti. Serginin açılışına katılamayan Demet Sabancı, görevlendirdiği bir yetkili aracılığıyla öğrencilere destek vermek için bazı tablo ve takıları satın aldığı öğrenildi.