BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,41
HABER /  GÜNCEL

Van'daki şehit ve yaralıların isimleri

Van'da 3. Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit ve yaralıların listesi...

Abone ol

Van'ın Başkale ilçesinde 3. Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri zırhlı bir araç, sınır bölgesinde devriye görevi yaparken Yukarı Durak köyü mevkiinde trafik kazası geçirmesi sonucu 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, dün gece sınır bölgesinde devriye görevi yapan 3. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı zırhlı bir askeri araç trafik kazası geçirdi. Kazada 1 asteğmen şehit olurken, 2 si ağır 6 asker yaralandı.

Kazada şehit olan askerin Asteğmen Muhammed Talha Dinleyici (İstanbul), yaralı askerlerin ise Naim Akar (Diyarbakır), Hasan Songül (Adana), Aziz Çelik (Şanlıurfa), Osman Yılmaz (Gaziantep), Ömer Kanbağ (Mersin) ve Arif Berat Çelik (Konya) olduğu öğrenildi.

Kazadan sonra Başkale Devlet Hastanesi'ne haber verilmesiyle beraber ambulanslar olay yerine sevk edildi. Asteğmen  Muhammed Talha Dinleyici olay yerinde şehit olurken, yaralılar ise hemen Başkale Devlet Hastanesine getirildi.

Başkale Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerden sonra durumları ağır olan 2 asker askeri helikopterle Van'a sevk edilirken, diğer 4 yaralı ise Başkale Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Kaza ile ilgili incelemeler devam ediyor.