BIST 10.274
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SBS'de ilk 10'daki tek devlet okulu

En başarılı öğrenciler listesine 10. sıradan girdi. Ödemiş ilköğretim okulu büyük bir gurur yaşadı.

Abone ol

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) İzmir'den Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Sümer Türkiye 10.'su oldu.

En başarılı ilk 10 öğrencinin bulunduğu listede İzmir'den tek öğrenci yer aldı. Sümer, 498.473 puanla 10.'luğu elde ederken, okulu da listedeki tek devlet okulu oldu.

İLK 10'DAKİ TEK DEVLET OKULU

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, listedeki tek devlet okulunun İzmir'den olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek ''Okulumuzun bu başarısı gurur verici'' dedi. Üye, İzmir'in SBS ve ÖSS'deki başarısını artırmak için çeşitli tedbirler aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Devlet okullarında okuyan öğrencilerimiz için ücretsiz SBS kursları açtık. 15 bin öğrenci bu kurslardan faydalandı. Ayrıca 588 öğrencimize de özel dershanelerden kontenjan ayarladık. Mustafa Sümer'in de bizim ücretsiz düzenlediğimiz kurslarda sınava hazırlandığı bilgisini aldık. Biz kitlesel başarıyı çok önemsiyoruz. Bir ekip çalışması yaptık. Sonuçlarını alıyoruz. Geçen yıl Türkiye sıralamasında 35. sırada yer almıştı İzmir. Bu yıl büyük bir ivme kaydettiğimiz düşüncesindeyim. Sıralamada yükseleceğimize inanıyorum.''

İzmir'de sınava 55 bin 198 öğrenci girdi.