BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SBS ikincisi Yalova'dan çıktı

SBS'de ikinciyi Yalova özel Bahçeşehir ilköğretim okulu çıkarttı.

Abone ol

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 499.747 puan alarak Türkiye ikincisi olan Yalova Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulundan Hüma Gülseçgin, ''Çok değil ama düzenli çalıştım. Bu da beni başarıya götürdü'' dedi. 

Gülseçgin, sonuçların açıklanmasıyla büyük bir sevinç yaşadı. Basın mensuplarına, başarısının sırlarını anlatan Gülseçgin, ''Çok değil ama düzenli çalıştım. Bu da beni başarıya götürdü. Bol bol kitap okudum'' diye konuştu.

Sınava hazırlanırken sosyal hayattan da kopmamaya çalıştığını belirten Gülseçgin, keman çalmaya ve dans derslerine devam ettiğini söyledi.

Okuldan eve geldikten sonra ödevlerini yaptığını ve daha sonra 50-100 soru çözmeye çalıştığını ifade eden Gülseçgin, derslerini tekrar ettiğini ve hatırlamayamadığı konulara daha fazla yoğunlaştığını anlattı.

Gülseçgin, hangi liseye gideceği konusunda henüz karar vermediğini, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ile Galatasaray Lisesi arasında kararsız olduğunu belirtti.

Baba Çağatay Gülseçgin ise kızını başarısından dolayı kutlayarak, ''Hüma, hem çok başarılı olup hem normal kalabilmeyi başardı. Biz de buna ailesi olarak katkıda bulunduk. Allah her anne babaya böyle güzel bir başarı nasip etsin'' dedi.

Hüma'nın başarısında katkısı olan tüm öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür eden Gülseçgin, kızının başarısında daima sorgulayarak öğrenmesi ve huzurlu bir ortamda yaşamasının katkısı olduğunu dile getirdi.

Kızı ile birlikte büyük bir sevinç yaşayan anne Hatice Gülseçgin ise kızının emeklerinin karşılığını aldığını ifade ederek, ''Uzun bir süre yoruldu ama güzel bir sonuç elde etti'' dedi.