BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Vanda 600 kişilik kolbastı ekibi

Van'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gösteri yapmak üzere kolbastı ekibi kuruldu.

Abone ol

Van'da ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşturulan 600 kişilik kolbastı ekibi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kolbastı oynayacak.

23 Nisan'da Atatürk Stadında kolbastı oynayacak olan 600 öğrenci, iki öğretmen nezaretinde hazırlıklarını sürdürüyor. Provalarını okul kıyafetleriyle yapan öğrencilerin çalışmaları ilginç görüntüler oluşturuyor.

Kolbastı müziğinin sesi duyulur duyulmaz çılgınca oynamaya başlayan minik öğrenciler, bugüne kadar öğrendikleri oyunlar içinde, en çok kolbastıyı sevdiklerini ifade ediyorlar.

12 yaşındaki Beyza Acar (12) kolbastı oynarken çok mutlu olduklarını, bu yıl 23 Nisan'ın çok güzel geçeceğini, kolbastı oyunuyla farklı olacağını ve çok eğeleneceklerini anlatırken, 13 yaşındaki Sevcan Tosun da, kolbastı oynarken kendilerini çok özgür hissettiklerin söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise, kolbastı oyununun Van'da çok sevildiğini belirterek, 23 Nisan'da halk tarafından da ilgiyle izleneceğini ümit ettiğini dile getirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çok önemli bir bayram olduğunu ifade eden Yıldız, ''Herkesin o coşkuya katılması lazım. Çocuklarımız kolbastı oyunlarıyla vatandaşlarımızın dikkatlerini çekebiliyorlarsa, o coşkuya katılmalarını sağlayabiliyorlarsa, ne mutlu onlara'' dedi.

KOLBASTI PROVASI

[PAGE] [PAGE] [PAGE]