BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Atatürke Ergenekon şikayeti

Ergenekon'da gözaltı ve tutuklamalar Anıtkabir'de protesto edildi. Hükümet aleyhine sloganlar eksik olmadı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan gözaltı ve tutuklamalar Anıtkabir'de protesto edildi. Başkent Üniversitesi organizasyonu eşliğinde yapılan eylemde sık sık 'Haberal nerede biz orada' sloganları atıldı.

Rektör Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını protesto eden Başkent Üniversitesi yönetimi, Anıtkabir'e saat 15. 30'da şikayete çıktı.

Senatoyu temsilen rektör vekili Prof. Korkut Ersoy korteje başkanlık yaptı. .Ziyarete CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, bazı siyasi parti, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri de katıldı

Ziyaretçciler sloganlar ve alkışlar eşliğinde 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' 'Haberal nerede biz oradayız' şeklinde tezahüratta bulundular.

Ziyaretçiler, ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk ve Haberal posterleriyle toplandılar. Katılımcılar yakalarına üzerinde “Devrimlerinin bekçisiyiz” yazılı Atatürk fotoğraflarını taktılar.

Anıtkabir avlusunu dolduran vatandaşlar toplu olarak İstiklal marşı okudular. Hükümete yönelik tepkiler de dile getirildi. Ankara ve Ortadoğu Üniverstesi'nden öğretim üyeleri de eyleme destek veriyor.

MOZOLE ÖNÜNDE SLOGANLARIN ATILDIĞI VİDEO SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]



DİĞER FOTOĞRAFLAR

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]