BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Van deprem yaralarını yatırımlarla sarıyor

Van, yaşadığı büyük yıkımın ardından yeni yatırımlarla hayat buluyor

Abone ol

Vali Münir Karaloğlu, ''Bu kentin değerleri ve turizm potansiyeli çok insana ekmek, iş ve aş verecek durumdadır. Yeter ki birileri ayağımızdan tutup çekmesin'' dedi.

Karaloğlu, Vanlı iş adamı SCF Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Şeman tarafından Şerefiye Mahallesi Hastane Caddesi Zerbank Sokak'ta yaptırılan ve kısa süre önce faaliyete geçen 4 yıldızlı otelde incelemede bulundu.

Otel odalarını gezen Vali Karaloğlu, oteli çok beğendiğini ifade ederek, odalardaki tabloların yerine Van'ın fotoğraflarının yer aldığı tabloların asılmasını isteyen Karaloğlu, otelin müşteri almaya hazır olduğunu yerinde gördüklerini belirtti.

Karaloğlu, kentin son derece şık ve güzel bir otel inşa edildiğine değinerek, ''Burası 4 yıldızlı bir otel ve depremlerden önce kaba inşaatı bitmişti. Depremden sonra bu tür müesseslerin bitirilip açılıyor olması kentteki ekonomik hayatında hareketlendiği artık ekonominin de ayağa kalktığını göstergesi olması bakımından önemlidir'' dedi.

Bir gazetecinin 'Van'da son zamanlarda yapılan otellerin konaklama sıkıntısını ne tür faydaları olacaktır?' yönündeki sorusuna Vali Karaloğlu, şu yanıtı verdi:

''Son dönemlerde çok nitelikli oteller yapılıyor. İnşaatı devam edenlerde var. Bence Van'da daha otel ihtiyacı dolmadı halen otele ihtiyaç var. Her otel aslında kendi müşterisiyle birlikte bu sektöre giriyor. Bizim kentimizde bir buçuk sene öncesine kadar beş yıldızlı bir otelimiz yoktu. Şimdi çok şükür iki tane var. 4 yıldızlı otelimiz 5-6 tane oldu. Artık Van turizmde bizim hedeflediğimiz istediğimiz noktaya doğru emin adımlarla gidiyor. Biz üç sene önce bu kente beş yıldızlı otel lazım derken birileri bıyık altından gülüyordu. Bugün açıldı ve yer bulamıyoruz.

Bizim bir şeye ihtiyacımız var o da huzurdur. Birileri bizim huzurumuzu bozmasın. Bu kentin potansiyeli bu kentte yaşayan insanları doyuracak niteliktedir bizim başka bir şeye ihtiyacımız yok, sadece huzura ihtiyacımız var. Bu kentin değerleri ve turizm potansiyeli çok insana ekmek, iş ve aş verecek durumdadır. Yeter ki birileri ayağımızdan tutup çekmesin''