BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  DÜNYA

Atina'da gösterici polis çatışması: 1 kişi öldü!

Yunanistan'da emer sıkma politikalarına karşı düzenlenen gösteriler sırasında bir kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina'da kemer sıkma politikalarına karşı düzenlenen gösteriler sırasında, 65 yaşındaki bir kişinin "kalp yetmezliği" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunanistan sağlık bakanlığı’ndan bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Hastaneye getirilen 65 yaşındaki erkeğe yapılan müdahaleler sonuçsuz kaldı. Ölen kişinin bedeninde herhangi bir yara bereye rastlanmadı” dedi. 

Atina Emniyeti’nden bir kaynak ise ölen kişinin çatışmaların çok yakınındaki bir kilisenin önünde bir bankta bulunduğunu belirtti. Yunan basınında ise ölen kişinin Sintagma Meydanı’nda bulunduğu ifade edildi.

BİBER GAZININ ETKİSİNDEN Mİ OLDU? 

Söz konusu kişinin ölümünde polisin biber gazıyla müdahalesinin etkili olduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz yıl, yine Yunanistan'da benzer bir protestoda bu kez 53 yaşında bir erkek kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Polis olayda biber gazının etkisi olduğu iddialarını reddetmişti.

PROTESTO GÖRÜNTÜLERİ İÇİN...TIKLAYINIZ... 

Artvin’in Hopa ilçesinde düzenlenen bir protestoda da Metin Lokumcu isimli bir emekli öğretmen hayatını kaybetmişti. Lokumcu’nun ölümünde biber gazının etkili olduğu konusu çok tartışılmıştı.