BIST 10.696
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.513,15
HABER /  GÜNCEL

Ya bizi öldürün ya öğretmenleri bırakın!

Iğdır'da PKK'lıların karşısına dikilen muhtar o anda neler yaşandığı anlattı. Teröristlere "bizi öldürmeden öğretmenleri götüremezsiniz" demişler.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Iğdır'ın Bulakbaşı Köyü'nde okul basıp 6 öğretmeni kaçırmak isteyen PKK'lılar ummadıkları bir direnişle karşılaşmışlardı. 


KAHRAMAN KÖYLÜLER PKK'LILARI SIKIŞTIRDI


Türkiye bu köylüleri konuşuyor. Köylüler PKK'lıların önünü kesip öğretmenleri aldılar. Öğretmenlerin köye dönüşünde şenlik havası vardı.

1.20121018130957.jpg

KÖYLÜ DİKLENDİ PKK DİZE GELDİ

Iğdır'ın Bulakbaşı Köylüleri 6 öğretmeni kaçıran PKK'ya "yeter artık" dedi. Galeyana gelen köylü dağa çıktı, teröristler çaresiz kaldı.

2.20121018131902.jpg 

Köylüler PKK'lıların yolunu kesip, öğretmenleri ellerinden almışlardı. 

Peki o anlarda neler yaşandı? Köylüler silahlı teröristlerin karşısına dikilmeyi nasıl göze alabilirdi?

CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan Bulakbaşı Köyü muhtarı Mehmet Gültekin, dün yaşanan olayın tüm ayrıntılarını anlattı.

O ANLAR!

Mehmet Gültekin sıcak anları şöyle aktardı:

"Dün 12'yi çeyrek geçe öğle tatilindeyken 2 kişi okula silah zoruyla girmişler ve öğretmenlerimizi almışlar. 

Köylümüzle ve öğrencilerimizle birlikte çok tepki gösterdik. Peşlerine düştük ve peşlerini bırakmadık. Saat 1'i çeyrek geçe öğretmenlerimizi geri aldık. Köyden 1 kilometre kadar öğretmenlerimizi uzaklaştırdılar."

BİZİ DE ÖLDÜRÜN...

Köylü ile PKK'lıların yüzyüze geldiği o anları da anlatan muhtar, "Herkesin çok büyük tepkisi oldu. Bizi öldürmeden öğretmenleri götüremezsiniz dedik. Onlarda baktılar ki götüremeyecekler, güpegündüz kurtulma şansları olmadığı görünce bırakmak zorunda kaldılar" dedi.

NASIL CESARET ETTİLER?

Silahlı PKK'lı teröristlerin karşısına dikilmeye nasıl cesaret edebildikleriyle ilgili soruya da muhtar, "O öğretmenler bizim evlatlarımız. Sonuçta onlar bizim çocuklarımızın ana babası. 24 saat sürekli çocuklarımızla ilgileniyorlar. Bu toprak, bu vatan bizim, biz kimseye müsade etmeyiz. Öğretmenlerimize ve vatanımıza dokundurmayız" diye konuştu.

pkk-okul-basti-6-ogretmeni-kacirdi.jpg