BIST 10.392
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.409,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Ünal'dan BDP açıklaması!

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: BDP Grup Başkanvekili ile görüşmenin konusu dokunulmazlık olduğunu ifade etti.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''BDP Grup Başkanvekili, dokunulmazlıklar konusundaki kendi görüşlerini bize ifade ettiler'' dedi. 

BDP RANDEVU TALEP ETTİ

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, ''BDP'lilerle görüşmeye'' ilişkin sorulara, ''Rutin bir görüşmeydi. BDP bizden randevu talep etti. Biz de 'buyurun gelin' dedik. Dokunulmazlıklarla ilgili görüşmek istediklerini söylediler. Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'ndan da randevu talep ettiklerini söylediler. Hem Cumhurbaşkanı hem Meclis Başkanı hem de bizimle dokunulmazlıklarla ilgili görüşmek istediklerini söylediler. Biz görüşlerini aldık, görüşlerini partimizin ilgili kurullarına ilettik'' diye konuştu.

BDP'NİN TALEBİ NE?

Ünal, ''Talepleri neydi?'' sorusuna, ''Dokunulmazlıklarla ilgili siyasi yaklaşımlarını paylaştılar bizimle. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını nasıl görüyorlar, nasıl değerlendiriyorlar. Bu çerçevede konuştular'' karşılığını verdi. Ünal, bir soru üzerine, ''Kürt meselesine ilişkin herhangi bir görüşme aramızda geçmedi. Grup başkanvekilleri bu görüşmeleri zaten zaman zaman, rutin olarak yapıyor. Sadece dokunulmazlıklarla ilgili BDP'nin görüşlerini bize atardılar. Biz de 'görüşlerinizi aldık; hem Sayın Başbakan'a hem de partimizin kurullarıyla paylaşacağız' dedik'' ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMENİN ANA KONUSU NEYDİ?

Somut bir önerileri olup olmadığı sorusuna Ünal, somut bir öneriyle gelmediklerini vurgulayarak, ''Dokunulmazlıklarla ilgili kendi görüşlerini, herhangi bir BDP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili girişimde bulunulmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler'' diye konuştu.

Görüşmenin yeni olmadığını belirten Ünal, ''9 ya da 10 Ekim'di, tarihini tam hatırlamıyorum. Dokunulmazlıklarla ilgili konu gündeme geldiğinde biz de bu talepleri değerlendiririz. Görüşmenin ana konusu dokunulmazlıklardı, başka bir görüşme olmadı'' dedi.