BIST 10.281
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.399,34
HABER /  POLİTİKA

Gül, BDP'lilerle 'gizlice' ne konuştu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin ilk kez konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK sorununu bitirme yolunda yeni bir süreç mi başlıyor? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakta verdiği "İmralı" mesajı ve Çankaya Köşkü'ndeki gizli buluşma güne damgasını vurdu. 


BDP'LİLERİN KÖŞK İLE GİZLİ GÖRÜŞMESİ


Görüşme önceki hafta Çankaya Köşkü'nde gerçekleşmiş. Talep ise BDP'lilerden gitmiş. 

9 Ekim'deki bu gizli buluşmaya BDP'den Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk katılmış.

KUCAKLAŞMA UYARISI

Yaklaşık 1,5 saatlik görüşmede Gül, BDP'li heyete 'Herkes sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. Terör örgütü üyeleriyle kucaklaşma işinde bunun doğurduğu tepkiyi gördünüz. Bunların toplumda ne kadar büyük etki yaptığını anlıyorsunuz' mesajı verdi.

ERDOĞAN: İMRALI İLE GÖRÜŞÜRÜZ

Gizli buluşmanın ortaya çıktığı gün flaş bir açıklama da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "MİT her an, her tür hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı’ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarı’na ‘Sen gerekeni yap’ derim" dedi. 

DEVAMINI OKU 

Kürt meselesinin çözümü için BDP'nin ilk kez insiyatif aldığı gizli görüşme Yeni Şafak gazetesinin haberiyle ortaya çıktı. 

Başbakan Erdoğan'ın "Oslo görüşmelerine yeniden dönülebilir" mesajının ardından harekete geçen BDP'nin Çankaya Köşkü'ne giderek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluştu.

Gizli buluşmanın ortaya çıkması ile birlikte gözler Abdullah Gül'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Gül, ATO'da düzenlenen 'Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günlerine' katılı sırasında gazetecilerin bu konudaki sorularını cevapladı. Gül, bir gazetecinin, 'BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin içeriğini' sorması üzerine şunları dedi:

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ

"Bundan olağanüstü yeni bir durum çıkarmak doğru değil. Şimdi hatırlatmak isterim. Türkiye'nin zaten en önemli konusu bu mevzulardır. Eğer Türkiye'nin en önemli konusunu, Türkiye'nin en önemli hayati meselesinin bu meseleleri olduğunu görmezsek çok büyük yanlış yaparız. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği açısından bu meseleleri, bu sorunları sahiplenmemiz ve bunların doğru mecraya sokmak için herkesin uğraşması gerekir. Yoksa bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara gider. Çıkmaz sokaklara gider ve bunun da gelecek nesillere bunların da gelecek nesillere maliyeti çok büyük olur. Türkiye'nin zaten devamlı gündemi budur. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin de bu mevzulara çok önem verip buna göre her türlü yapıcı katkıyı doğru çalışmayı kapsamlı şekilde yapması gerekir. Bunu bu çerçeve içerisinde görüp daima uğraştığımız konudur."

BDP GİZLİ GÖRÜŞME İÇİN NE DEDİ? 

Çankaya Köşkü'ndeki gizli buluşmayla ilgili BDP'den de yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada görüşme için “Tüm görüşmeler partimizin ve Eş Genel Başkanlarımızın bilgisi dahilinde, bizim randevu talebimiz üzerine gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada şöyle denildi: “Yapılan görüşmelerde devletin, hükümetin tutumunu, politikalarını, yaklaşımını anlamaya çalıştık. Partimizin, hem Ortadoğu ve Suriye konusundaki görüşlerini, hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin politikalarını bu görüşmelerde dile getirdik. Görüşmelerin sonucunda kamuoyuyla paylaşılabilecek yeni bir durum söz konusu olmadığı için yapılan temasların kamuoyuna duyurulması ihtiyacı görülmemiştir.”
(DEVAMINI OKU)