BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İmralı ile görüşmeye hazır!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’dan dönerken uçakta önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Erdoğan terörle mücadele için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

Abdullah Öcalan'la görüşülebilir sinyali veren Erdoğan, ''MİT her an, her tür hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı’ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarı’na ‘Sen gerekeni yap’ derim" dedi.

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede akan kanın durması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

'SEN GEREKENİ YAP DERİM'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.Başbakan Erdoğan, terörün çözümü konusunda önemli mesajlar verdi.

Abdullah Öcalan'la görüşülmesine yeşil ışık yakan Erdoğan, "MİT her an, her tür hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı’ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarı’na ‘Sen gerekeni yap’ derim" diye konuştu.

Sonuç alınacaksa bu tür görüşmelerin yapılabileceğini belirten Başbakan Erdoğan, bu yaklaşımın teröre destek olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

EĞER ASKER OLMASAYDI OYUNU KULLANACAKTI

Er ve erbaşların oy kullanması konusunu da değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Askerlerimizin, er ve erbaşlarımızın oy kullanmasını gündeme getirdik. Asker buna ‘Birlikler politize olur, Türk Silahlı Kuvvetleri politize olur’ diye karşı çıkıyor. Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum.

Subay, astsubay kullanırken, mevcut 500 bin er, erbaşımız var. Neden kullanamasın ki? Eğer askerde olmasaydı, vatani görevini yapmasaydı, dışarıda oyunu kullanacaktı.”