BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İzmir Sevilay öğretmen için kenetlendi

İzmir'de öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan için yardım kampanyası başlatıldı.

Abone ol

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı yaptığı açıklamada, Durukan'ın banka kredisi kullanarak ev aldığını, ancak vefatından sonra borcun tek maaşla ailesini geçindirmek zorunda kalan eşine kaldığını öğrendiklerini belirtti.

Eş Hüseyin Durukan'ın yükünü azaltmak amacıyla yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini kaydeden Bardakcı, ''Borcun tek maaşla ödenecek olması zor bir süreç olacak diye düşündük. Sayın Valimizle konuyu paylaştık ve il genelindeki eğitimci arkadaşların destek olmaları için çalışma içine girdik'' diye konuştu.

İzmir'de 35-36 bin öğretmenin bulunduğunu, öğretmenlerin, memurların gönüllülük esasıyla bir kereye mahsus yardımda bulunmasını beklediklerini ifade eden Bardakcı, ''Yardım kampanyamızda miktar olarak belirlediğimiz bir hedef yok, ne kadar destek toplanırsa artık'' dedi.

Bardakcı, Durukan'ın ilkokul ve lise öğrencisi iki çocuğunun eğitimi için de her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

TALEBİMİZ OLMADI

Rabia Sevilay Durukan'ın ablası Serpil İlkgül de kredi borcu ile ilgili kimseden herhangi bir talepleri olmadığını, ancak kardeşinin öğretmen arkadaşlarının duyarlı davrandığını belirtti.

Daha önce evle ilgili konunun kamuoyunda farklı algılandığını, borcun ödenmesi için yardım talebinde bulundukları yorumlarının yapıldığını ve bunlara çok üzüldüklerini dile getiren İlkgül, şöyle dedi:

''Asla böyle bir düşüncemiz olmadı. Kardeşimizin borcu borç, ödeyemeyiz diye ajitasyon yapmıyoruz. Keşke kardeşim ölmeseydi de 140 bin lira değil, 240 bin lira borcumuz olsaydı. Kampanyaya önayak olanlara teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz mesleki dayanışma örneği göstermişler. Eşi 'böyle bir destek gelirse o çocuklarımındır, paranın yönetimini dahi almam' diyor. Sevilay'ın üzerinden bir şeyler kazanıyor görüntüsü onu çok üzer. Sağlık problemi ilerledi zaten. Sevilay'ı tanıyan tanımayan tüm öğretmenler kenetlendi, bu kampanya onun örneğidir.''

Karabağlar ilçesi Eski İzmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda, 26 Eylül'de, 8. sınıf öğrencisi H.K, öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, öğrenci tutuklanmıştı.