BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vakitin Özkök bombası

Ertuğrul Özkök'ü hoplatacak belgeler yayınlayacağını belirten Vakit, bugünkü manşetinde ilk bombayı patlattı.

Abone ol

Bugünkü manşetinde Ertuğrul Özkök’ün, Muğla Akbük’te 1. Derece doğal Sit Alanı’ndaki denize sıfır yalısının kaçak olduğunu ortaya çıkartan Vakit Gazetesi, yarın da Özkök ailesi'nin Hürriyet antetli kâğıtlarla nasıl nüfuz istismarı yaparak şahsi işlerini takip ettiğini belgeleyeceğini belirtti.

Vakit gazetesinde yer alan manşet haberde Ertuğrul Özkök’ün, Muğla Akbük’te 1. Derece Doğal Sit Alanı’ndaki denize sıfır yalısının kaçak olduğu öne sürülüyor.

İlk hali yağhane olan tarihi eser niteliğindeki binanın Ertuğrul Özkök tarafından satın alındığı ve daha sonra illegal bir şekilde kaçak yalıya çevrildigi iddia edildi.

“İSKAN İZNİ MÜMKÜN DEĞİL”

Muğla İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yazısında Özel Çevre Koruma Müdürlüğü’nün yazısına atıfta bulunularak, Anıtlar Kurulu kararına Bayındırlık ve İskan Bakanlığı il temsilcisinin şerh koyduğuna işaret edildi ve sözkonusu parselde yapılan inşaat uygulamalarının basit tamirat kapsamında değerlendirilemeyeceği, bu bağlamda iskan izni verilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Bayındırlık ve iskan uzmanları Ertuğrul Özkök’ün iskan izni olmayan villasını en kısa zamanda boşaltarak kullanım amacı doğrultusunda lokantaya çevirmesi gerektiğini ya da tahliye etmesi gerektiğini söylediler.

Ertuğrul Özkök’ün Akbük’teki yalısı Türkiye’nin ender güzellikteki doğa harikası bir koyunda bulunuyor. Özellikle konumu açısından paha biçilemeyen yalıya Özkök ailesi senede sadece birkaç haftasonu uğruyor.(Vakit)