BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  GÜNCEL

Vakitin cezası kesildi!

Vakit Gazetesi Danıştay hakkında haber yaptı. Ardından kanlı olaylar yaşandı. Vakit'in o haberinin cezası ise bakın ne oldu?

Abone ol

Danıştay'ı hedef gösterme davasında Vakit Gazetesi'nin sahibi 100 bin YTL, sorumlu yazıişleri müdürü ise 11 bin 572 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri müdürü Harun Aksoy hakkında "Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek", "basın yoluyla görevli memura hakaret" ve "devletin yargı organlarını aşağılamak" suçundan Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davadan dolayı cezaya çarptırıldı. Sahibi 100 bin YTL, sorumlu yazıişleri müdürü ise 11 bin 572 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

DAVAYA SEBEP OLAN HABER

Vakit Gazetesi'nin Anadolu baskısında 13 Şubat 2006 tarihinde, Danıştay7ın aldığı türban kararını eleştiren "İşte O Üyeler" başlığı altında bir haber yayınlanmıştı. Haberde Danıştay 2. Dairesinin başkanı ile 3 üyesinin fotoğrafı  da eklenmişti.  

Haberin ardından 17 Mayıs 2007'de ise Avukat Alparslan Arslan Danıştay'a bir saldırı gerçekleştirdi. Alparslan Arslan bu saldırıyı, Danıştay II. dairesinin türban hakkında aldığı kararlara tepki olarak gerçekleştirdiğini ifade etti. Saldırı sonrasında, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldü, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye daha yaralandı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAKTI

Sanıklar hakkında "hedef gösterme" suçundan açılan dava, Terörle Mücadele Kanunu'nun 9. maddesindeki değişiklik kapsamında, Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen "görevsizlik kararı" ile özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.