BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gençten hükümete teşekkür!

Kamer Genç hükümete teşekkür etti. Üstelik kısa süre önce Ak Partili vekiller tarafından tartaklanmıştı. Teşekkürün sebebi bakın neydi?

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Ak Partili vekiller tarafından Meclis'te tartaklanan Kamer Genç ilk kez hükümete teşekkür etti. Tunceli bağımsız milletvekili Genç'ın yanı sıra bazı CHP'liler de bu teşekküre katıldı. Nedeni ise yapılacak yeni üniversiteler...

Üniversitesi olmayan 9 ile üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

TUNCELİ'YE ÜNİVERSİTE YAPILACAK

Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'ya devlet üniversitesi, İstanbul'a ise iki yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören tasarı, komisyondan oybirliği ile geçti. Sürekli hükümeti eleştiren Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in yanı sıra seçim bölgesine üniversite kurulan CHP'liler de toplantıda hükümete teşekkür etti.

Toplantıda ilk sözü alan Kamer Genç, Tunceli'nin öteden beri üniversite istediğini söyledi. Üniversitede öğrenci sayısı fazla olan bölümler açılmasını talep eden Genç, Milli Savunma Bakanlığı'na devredilen ildeki öğrenci yurdunu da geri istedi.