BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,84
ALTIN 2.416,02
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıtın Karayılan cevabı

Büyükanıt'a, Karayılan'ın öldürüldüğü iddiası soruldu. Büyükanıt bu iddiayı şöyle cevapladı;

Abone ol

Orgeneral Büyükanıt, Karayılan'ın öldürülüp öldürülmediğine dair herhangi bir isimden bahsetmediklerini kaydetti.

Türkiye'nin Irak'a ve Kuzey Irak'a açılımı devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İsrail Milli Günü resepsiyonunda K. Irak bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'nin 'Türkiye ile ilişkiler iyiye gidiyor' sözlerini değerlendirdi ve üslubunda değişiklik olduğunu belirtti.

KARAYILAN'I DOĞRULAMADI

Orgeneral Büyükanıt, Bizim söylediğimiz ‘Ahmet öldü, Mehmet öldü’ değil ama oraya çok sık giden bazı insanların olduğu hedefleri vurduk. İsimden bahsetmiyorum. Biz bomba atarken kimliğini falan almıyoruz. Çok sık gidilen bir hedefi vurduk dedi.

DARBELER SÜRECEK

PKK’nın çok ağır darbeler yediğini söyleyen Orgeneral Büyükanıt, “Darbeler sürecek mi?” sorusuna “Sürecek. Biz hep söylüyoruz. Darbeler sürecek. Kuzey Irak’ın teröristler için güvenli bir bölge olmadığını şimdi anladılar” şeklinde yanıt verdi. Orgeneral Büyükanıt, PKK ile silahlı mücadelenin, terör tehdit teşkil etmeyinceye kadar süreceğini kaydetti.

BARZANİ'YE SICAK MESAJ

PKK'ya karşı mücadelenin teröristler kâbusu görene kadar devam edeceğini de söyleyen Büyükanıt, "Barzani'nin sözleriyle ilgili yorum yapmayayım ama üslup değişikliği var. Terör örgütüne karşı mücadelemiz, Türkiye'ye tehdit teşkil etmeyinceye kadar devam edecek" dedi. Büyükanıt'ın diğer açıklamaları şöyle:
 
KUTUPLAŞMA OLMAMALI

"Bu yaklaşımlar, toplumu ikiye bölen yaklaşımlar. Türkiye'de kutuplaşma olmamalı. Ama var... Türkiye'nin bu kutuplaşmadan kaçınması lazım. Kimsenin nasihate ihtiyacı yok."