BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
HABER /  SAĞLIK

Vaka sayısı neden hasta sayısı olarak değiştirildi? Bakanlık yetkilisi açıkladı

Sağlık Bakanlığı yetkilisi, günlük koronavirüs tablosunda 'vaka sayısı' olarak yer alan bilginin neden 'hasta sayısı' olarak değiştirildiğini anlattı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı'nın, koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin olarak yayınladığı günlük tabloda 29 Temmuz itibariyle değişikliğe gidildi.

28 Temmuz'da 'vaka sayısı' olarak belirtilen kısım, 29 Temmuz'da 'hasta sayısı' olarak değiştirildi. Bu durum ise sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu. Habertürk'ün Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, tabloda vaka ibaresi yok, doğrudan hasta olarak veriliyor.

DSÖ ile çekilmemesi için değiştirildi

Bakanlık yetkilisi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bu konuda bir açıklaması olduğunu belirterek, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile iletişimde, anlaşmada zorluk çekilmemesi adına tek bir sistem üzerinden gidilmesi gerektiğini, Avrupa'yı da takip etmek ve benzer sistem üzerinden gitmek açısından böyle bir ifadeyle 'vaka' ifadesinin 'hasta' olarak değiştirildiğini, hem DSÖ ile hem Avrupa'daki sistemle entegre şekilde yürümek açısından böyle bir değişikliğe gidildiğini hatırlattı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Konya'da öğretmen çiftin canlı ders verdiği sırada 20 aylık bebeği balkondan düştü
Foto Galeri Konya'da öğretmen çiftin canlı ders verdiği sırada 20 aylık bebeği balkondan düştü Galeriye Gözat