BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.403,43
HABER /  GÜNCEL

Uyanık kaçakçıların son bombası

Yunanistan'ın bir adasına sürat teknesiyle geçirmek istedikleri kaçakları, seçim minibüsü görünümü verdikleri araçla Bodrum'a getirenler gözaltına alındı.

Abone ol

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası’na sürat teknesiyle geçirmek istedikleri kaçakları, seçim minibüsü görünümü verdikleri araçla Bodrum’a getirdikleri için gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Alınan ihbarı değerlendiren polis, dün öğle saatlerinde İçmeler Mevkii sahiline baskın yaptı. Sahil kenarında bekleyen, afiş ve fotoğraflarla seçim minibüsü görünümü verilmiş 48 LZ 2003 plakalı araçta, 18 Afganistanlı kaçak yakalandı. Kaçakları İstanbul’dan alıp 2’şer bin dolar karşılığında yasa dışı yollardan, sürat teknesiyle Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçirmeye çalıştığı öne sürülen E.K. (27), A.B. (34), E.G. (35) ve M.K. (39) de yakalanıp gözaltına alındı. Sahilde çalışmaya hazır bekleyen sürat teknesi ve minibüs ile bir de otomobile el konuldu.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklanarak cezaevine konuldu. M.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 18 Afgan kaçağın ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği bildirildi.