BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Özelleştirme adı altında sattılar

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Tunçsiper, özelleştirmelerle ilgili "Satılanların yerine yenilerini yapmak için ANAVATAN iktidarına ihtiyaç var" dedi.

Abone ol

 Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper, geçmişte ANAVATAN hükümeti döneminde yapılanların ''özelleştirme'' adı altında bir bir satıldığını iddia etti.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Cenk Tunçsiper, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarının konuşmalarında vatandaştan bahsetmediğini ileri sürdü.

''Genel başkanlar konuşmalarında genellikle ne kadar büyük adam olduklarını anlatıyor'' diyen Tunçsiper, ''Gündemimizde vatandaş var. Hiç kimse dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren kriz ve bu krize karşı alınacak önlemleri söylemiyor. Krizle ilgili partimizin birçok çözüm önerisi bulunmaktadır. Bundan dolayı da yerel seçimlerde partimizin gösterdiği belediye başkan adaylarının desteklenmesini bekliyoruz'' dedi.

Tunçsiper, küresel ekonomik krizin Türkiye'deki etkilerine de değinerek, ''Hükümet bu krize hazırlıksız yakalandı. 600 bin kişi krizden dolayı işsiz kaldı. İhracatımız durdu, cari açığımız hızla büyüyor. Yapılan bir şey yok. Geçmişte ANAVATAN hükümeti döneminde yapılanlar 'özelleştirme' adı altında bir bir satılıyor. Satılanların yerine yenisi yapmak için tekrar ANAVATAN iktidarına ihtiyaç var'' diye konuştu.

MHP'nin, Bandırma'da partilerinin de içinde bulunduğunu öne sürdüğü çatı hareketini ilçe sakinlerine sunduğunu ifade eden  Tunçsiper, ''Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Partimiz bu çatı hareketinin içinde değildir. Bizim Bandırma belediye başkan adayımız Baki Erdem'dir'' dedi