BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  GÜNCEL

Aferin sana Tayyip Erdoğan

DSP Genel Başkanı Sezer, Trakya gezisinde açıklamalarına devam ediyor. Bu sefer Başbakan' a seslendi:"Aferin!"

Abone ol

 DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Hacivat Karagöz gölge oyunları, kavgalarla enerjimizi harcamak yerine, milletin yüzünü güldürecek, sorunlara çözüm olacak çalışmalar yapmalıyız'' dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 6 gün sürecek Trakya gezisi kapsamında Tekirdağ'dan sonra Kırklareli'nin Babaeski ilçesine geldi. DSP Babaeski belediye başkan adayı Ali Seyit Günel'e destek isteyen Sezer, seçim otobüsü ile önce halkı selamladı, ardından da halka hitap etti.

DSP'nin halkın ihtiyaçlarından doğduğunu ve ülkeyi karış karış dolaştıklarını ifade eden Sezer, bu ziyaretlerde vatandaşlarla buluştuklarını belirterek, şöyle devam etti.

''Biz başkaları gibi, başka illerden, ilçelerden otobüslerle insanları taşımıyoruz. O ilçenin, o beldenin o yörenin insanlarıyla buluşuyoruz. Ama, otobüslerle insan taşıyıp miting yapanların ağız dalaşlarını, kayıkçı kavgalarını televizyonlar çarşaf çarşaf yayınlıyorlar. Bizi de görmezden geliyorlar. Bakalım ne kadar görmezden gelecekler?

Türkiye'nin her yanında DSP'ye yöneliş var. Vatandaş gücünü DSP'de birleştiriyor. Çünkü, DSP inançlara saygılı, laik anlayışla toplumun tümünü kucaklıyor. DSP, Ecevit'ten aldığı güçle ve Atatürk'ün çizgisinde, çözümsüzlük değil çözüm üretiyor.''

BAŞBAKAN PEMBE TABLO ÇİZİYOR

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Sezer, Başbakan'ın pembe tablo çizerek halkı kandırmaya çalıştığını iddia etti.

DSP lideri Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Başbakan pembe tablo çiziyor. Biz diyoruz ki 'Çiftçi battı', Başbakan diyor ki 'Her şey çok iyi'. (Emekli hayatın yükünü kaldıramaz hale geldi, her gün binlerce insan işsiz kalıyor sayın Başbakan) diyoruz. Başbakan (Türkiye'yi nereden nereye getirdik) diyor.

Başbakan, kömür yardımları ile övünüyor. (Geçen yıl Erzurum'da 10 bin kişiye kömür dağıtmıştık, bu yıl 40 bin kişiye kömür dağıttık) diye övünüyor. Aferin sana Tayyip Erdoğan, Aferin Tayyip Erdoğan iyi ettin kömür dağıtmakla. Demek ki geçen yıla bakarak halk 4 kat daha yoksullaşmış.

Uyguladığınız ekonomik politika yanlış. Dışa bağlı, ithalata bağlı ekonomik politikalarla, çiftçiyi, üreticiyi, sanayiciyi bitirdiniz diyoruz, Amerika'dan kopup gelen global krizin etkileri kapıda. 'Tedbir al Başbakan'' diyoruz (Hamdolsun kriz bizi teğet geçti) diyor. Tabii biz de 29 Martta (Onlardan kurtulduğunuz zaman hamdolsun) diyeceğiz.''

KAVGAYI BIRAKALIM

Siyasete virüs bulaştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirleri ile kavga ederek bu virüsün yayılmasına katkı sağladığını iddia eden Sezer, ''Bu virüs bu güzel ülkenin insanlarının enerjisini tüketiyor'' dedi.

Zeki Sezer, şunları kaydetti:

''Hacivat Karagöz gölge oyunları, kavgalarla enerjimizi harcamak yerine, milletin yüzünü güldürecek, sorunlara çözüm olacak çalışmalar yapmalıyız. Krizi Başbakan algılayamıyor (Teğet geldi geçti) diyor. Sıkıntı artıyor, ama Başbakan bunu görmüyor. Diyeceksiniz ki görse ne olur? Görse, algılaya bilse tedbir alır.

Bizi kastederek (Bunlar borçlandı, biz ödüyoruz) diyor. Yalanın batsın Recep, atma din kardeşiyiz. 200 milyar dolar borçla bıraktık. Şimdi bu ülkenin, sayenizde 500 milyar dolar borcu var. Kavgayı bırakalım. siyasette kavgalar elbette olur. Ama işsizlikle, yoksullukla, sefaletle, milletin, birliğine, dirliğine uzanan ellerle kavga edelim.''

DSP Genel Başkan Sezer daha sonra Lüleburgaz'a gitti.