BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  DÜNYA

USTA OYUNCU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hayatını kaybeden usta oyuncu Gülseren Babür, Şişli Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Babür’ün cenazesine az sayıda sa...

Abone ol

Hayatını kaybeden usta oyuncu Gülseren Babür, Şişli Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Babür’ün cenazesine az sayıda sanatçının katılması dikkat çekti.
Bir döneme damgasını vuran "Çöpçüler Kralı", "Şalvar Davası" gibi filmlerin unutulmak oyuncusu 74 yaşındaki Gülseren Babür, hayatını kaybetti. Babür için bugün Şişli Camisi’nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye öğle namazı sonrası kılınacak. Haldun Dormen, Bülent Kayabaş, Suna Keskin, Ayşen Gruda gibi sanatçılar ve Babür’ün yakınları katıldı. Cenaze töreninde cami bahçesinde beklenen kalabalığın oluşmaması dikkat çekti.
Cenazeye katılna Haldun Dormen, "Ben kendisini çok fazla tanımıyordum. Son yıl bir oyunumda önemli yollardan birini oynadı. Sonra çok yakın dost olduk. Onu çok sevdik. Çok mutluyum ki onu son oyununda mutlu edebildik. Çok hoşuna gitmişti tiyatroda yeniden bir şey oynadığından dolayı" dedi.
Sanatçı arkadaşı Bülent Kayabaş ise, "Bu sene aramızdan ayrılanlarla rekor kırdık herhalde. İyi bir insandı iyi bir tiyatrocuydu. Hepimizin başına gelebilecek bir şey oldu. Işıklar içinde yatsın diyorum" ifadelerini kullandı.
Babür’ün en yakın arkadaşlarından biri olan sanatçı Suna Keskin, "45 yıllık arkadışımdı. Sevgi dolu bir insandı. Çok zor bir hayatı oldu. Çok az arkadaşı vardı ama seçkin arkadaşları vardı. Güzeli seven, estetik duygusu gelişmiş olan son derece sevgi dolu bir insandı. Onu özleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Ayşen Gruda ise cenazeye az kişinin gelmesine dikkat çekerek, "Ben derim ki insanlara yaşarken bu özeni göstermek lazım. Kuru kalabalık yok onu sevenler burada" diye konuştu.
Babür’ün cenazesi kılınan cenaze namazınını ardından Ayazağa Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.
(İHA)