BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

ÇOCUKLAR İSTANBUL VALİSİ’Nİ ŞİKAYET ETTİ

Gündem Çocuk Derneği üyeleri, 17 yaşındaki bir çocuğun ’çocuk olma statüsü ve haklarını ihlal ettiği’ gerekçesi İstanbul Valisi Avni Mutlu’y...

Abone ol

Gündem Çocuk Derneği üyeleri, 17 yaşındaki bir çocuğun ’çocuk olma statüsü ve haklarını ihlal ettiği’ gerekçesi İstanbul Valisi Avni Mutlu’yu Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etti.
Kamu denetçiliği Kurumu önünde toplanan Gündem Çocuk Derneği üyeleri adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu başkanı Celal Musaoğlu, 17 yaşındaki bir çocuğun yaşamında ’telafisi güç’ veya imkansız zararların doğması ihtimali bulunan hallerle ilgili olarak ’kamu denetçiliği Kurumu’na şikayet haklarını kullandıklarını belirtti.
17 yaşındaki D.A.’nın polisi attığı gaz bombası kartuşuyla başından ağır yaralandığını hatırlatan Musaoğlu, Vali Mutlu’nun ’Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Bizde kayıtları vardır. Çatışma içindedir. Tam bir radikal mensuptur. Yaptığımız hiçbir eksik ve yanlı işlem yoktur" sözleriyle koruma altına alması gereken 17 yaşındaki bir çocuğun; çocuk olma statüsünü ve haklarını ihlal ettiğini kaydetti.
Kamu Denetçiliği Kurumu’nu Vali Mutlu’nun tutum ve davranışları sebebiyle ortaya çıkan D.A.’nın hak ihlalleri ile ilgili harekete geçmeye çağırdı. Yapılan açıklamanın ardından şikayet dilekçeleri Kamu Denetçiliği Kurumu’na verildi.
(İHA)