BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
HABER /  DÜNYA

KÖPEĞE GÖZ FITIĞI AMELİYATI

Aksaray’da, 4 aylık bir köpeğe veteriner hekimler tarafından göz fıtığı ameliyatı yapıldı. Bayıltılarak ameliyat masasına yatırılan köpek, a...

Abone ol

Aksaray’da, 4 aylık bir köpeğe veteriner hekimler tarafından göz fıtığı ameliyatı yapıldı. Bayıltılarak ameliyat masasına yatırılan köpek, ameliyat sayesinde görmesini engelleyen göz fıtığından kurtuldu.
Aksaray’da bir veteriner kliniğinde gerçekleştirilen ameliyata Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirkan, Veterinerler Odası Başkanı Veteriner Miktat Küçük ve uzman veterinerler katıldı. Doğuştan gözünde göz fıtığı olan Malaklı cinsi köpek bayıltılarak ameliyat masasına yatırıldı. ASÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirkan ve veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen ameliyat yaklaşık 45 dakika sürerken, köpeğin sağ gözünün görmesini engelleyen göz fıtığı ameliyat giderildi. Köpeğin sahibi Murat Tunçbeden, köpeğinin doğuştan göz fıtığı hastalığı olduğunu belirterek, “Köpek 2 aylıkken, yavruyken gözünde hafif bir et belirtisi vardı. Buraya Miktat Küçük’ün yanına getirdiğimizde biraz daha büyüyeceğini, büyüdükten sonra alacağını söyledi. İşte şu anda 4 aylık oldu. Buraya bu şekilde getirdik, gözüne hayvanın iyice rahatsızlık vermeye başlamıştı. Sulanma, çapak, o yüzden getirdik. Şu anda da gördüğünüz gibi sağ olsunlar gereken tedaviyi uyguluyorlar” dedi.
ASÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirkan ise, Malaklı köpek cinslerinde daha önce böyle bir hastalığa rastlamadıklarını belirterek, “Şu anda Malaklı köpek yavrusunda, sağ gözünde üçüncü göz kapağının fıtığını tedavi ediyoruz. Fıtık kısmını uzaklaştırdık. Şu an yara bölgesini dikiyoruz. Yaklaşık 1 hafta ilaç uygulamasını takiben hayvan normale dönecek. Yani rutin olarak yapılan ameliyat bunlar. Ama Malaklı da görülmesi çok nadir. Daha önce böyle bir vakayla karşılaşmadım. Bu da bu ırklarda da bu hastalığın görüldüğünü gösteriyor” şeklinde konuştu.
(İHA)