BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

PKK'da ilk kez mesaj kadın teröristten

Kandil'den mesaj bu kez bir kadın teröristin ağzından geldi. Ana karargah komutanı olarak nitelenen Delal Amed çekilme için konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye PKK'nın sınır dışına çekilme sürecini konuşurken, gözler Kandil'de. Çekilmeye dair bugün ilk açıklamayı PKK, bir kadın terörist araclığıyla verdi.

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'ye konuşan Delal Amed isimli PKK'lı kadın komutan, çekilme sürecini, "demokratik-siyasi mücadele" olarak niteledi.

ÇEKİLSEK DE VAR OLACAĞIZ

PKK'nın sınır dışına çekilse de 'varlığını sürdüreceğini" söyleyen Delal Amed, "gerilla varlığını koruyacak ve gerektiğinde direniş pozisyonunu sağlamaktan geri durmayacaktır” dedi.

ÖCALAN'A BAĞLIYIZ

PKK'nın Ana karargah komutanı olarak konumlandırdığı Amed, İmralı'ya da bağlılık mesajları yolladı. Amed, “Biz askeri örgütlenme olarak Önder Apo’ya bağlı bir gücüz. Önder Apo felsefesi, ideolojik çizgisi ve ilkeleri ile kendimizi eğitip örgütleyen, bilinç ve irade kazanan bir hareketiz. Önder Apo’nun ve özgürlük hareketimizin yaklaşımı dışında farklı bir yaklaşımımız olmaz” dedi.

AK Parti hükümetine güvenmediklerini belirten Amed, çekilmeyi Öcalan'ın "demokratik çözüm projesine olan güven ve inançları" sebebiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hükümetin Akil İnsanlar Heyetini iyi niyet göstergesi olarak niteleyen kadın militan, PKK'nın ortadoğuda kilit konumda olduğunu savundu. Suriye'de yaşanan durum nedeniyle Türkiye'nin Kürt sorununu çözmek zorunda kaldığını öne süren Amed, "Ucuz Kürt inkarı siyaseti iflas etmiştir" dedi.

GERİ ÇEKİLMEDE İKNA SORUNUMUZ OLDU

PKK'nın geri çekilme konusunda kendi içinde tartışma yaşadığını itiraf eden Delal Amed, "Elbette bu süreçte askeri güçler olarak süreci anlama ve katılımda belli ikna sorunlarımız oldu, oluyor" dedi.

PKK'nın 'en güçlü' olduğu dönemde adımlar attığını savunan Amed, "Her ne kadar bu süreçte güçlerimiz sınır dışına çekiliyorsa da gerilla varlığını koruyacak ve gerektiğinde her türlü aktif mücadele ve direniş pozisyonunu sağlamaktan geri durmayacaktır. Tüm Kürdistan’da çözüm sağlanıncaya ve Kürt halkının özgür varlığı ve hakları garanti altına alıncaya kadar gerilla güçlerimiz silahlı olarak varlığını koruyacaktır" dedi.