BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  DÜNYA

3 kardeşe 10 yıl boyunca tecavüz ettiler

ABD'de üç kardeş, kaçırdıkları üç genç kızı, 10 yıl boyunca evlerinin bodrum katında alıkoyup tecavüz etmiş.

Abone ol

ABD’de çocukken ortadan kaybolan ve 10 yıldır 3 erkek kardeş tarafından esir hayatı yaşatılan üç genç kız, birinin zincirlerinden kurtulup kapı arkasından yardım çığlığı atmasıyla özgürlüklerine kavuştu

ABD’nin Cleveland kentinde dün öfke ve sevinç birbirine karıştı. Kentte yaklaşık 10 yıl önce, henüz çocuk yaşta, farklı zamanlarda kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan üç genç kadının, yıllardır üç erkek kardeş tarafından, kendi evlerinden birkaç kilometre ötedeki bir evde esaret altında tutulduğu ortaya çıktı. Amanda Berry (26), Gina DeJesus (23) ve Michell Knight’ın (32) esaretini, Berry’nin çığlıkları bitirdi. Fırsatını bulup zincirlerinden kurtulan Berry, kilitli kapının ardından yardım çığlığı attı. Berry’nin çığlığını, yolu karşısında hamburger yiyen Charles Ramsey duydu. Eve giden Ramsey, kapıyı kırıp önce Berry ve esaret altında doğurduğu 6 yaşındaki kızını dışarı çıkardı. Ramsey’in evine koşan Berry, yardım hattı 911’i arayıp, polisten evde kilitli diğer iki kadını da kurtarmasını istedi.

TAVANA ZİNCİRLİ HAYAT

Eve ulaşan polis, DeJesus ve Knight’ı da kurtardı. Bir odada, ‘tavandan sarkan ucu kelepçeli zincirler’ bulundu. İyi beslenemedikleri anlaşılan üç genç kadın hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede kadınların fiziki durumlarının iyi olduğu anlaşıldı. Cleveland polisi, genç kadınları kaçırıp esaret altında tutan 3 erkek kardeşi kısa sürede yakaladı. Polis isim vermese de ‘korkunç’ kardeşlerin 50, 52 ve 54 yaşlarında olduğunu açıkladı. Kısa sürede kardeşlerin soyadlarının Castro olduğu öğrenildi.

2000-2003 ARASI BİR BİR KAYBOLDULAR

Yaklaşık 10 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan genç kadınlardan Amanda Berry’nin sevinci, acı bir haberle bölündü. Çünkü genç kadın, o esaret altında tutulurken, 2006’da annesinin öldüğünü öğrendi. Gözyaşlarına boğulan Berry, “Çok kötüyüm, çünkü annem hayatta olduğumu bilmeden öldü” diye konuştu. Berry, 2003’te henüz 16 yaşındayken, 17’inci doğumgününe bir gün kala eve dönüşte kaçırılmıştı. Gina DeJesus ise bir yıl sonra, 14 yaşındayken okuldan eve dönerken görülmüş, bir daha haber alınamamıştı. Knight da, 2000 yılında 21 yaşındayken ortadan kaybolmuştu. Amanda ve Gina’nın kaçırılması, genç kızların henüz reşit olmaması nedeniyle Cleveland medyasını meşgul ediyordu. Genç kızların insan ticaretinin kurbanı olduğu ileri sürülüyordu.