BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üsküdar'da Ramazan'ın tadı bir başka

Üsküdar'da, 3 bin kişi kapasiteli ve özel hazırlanmış iskeledeki Ramazan sofrasına bu yıl da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Abone ol

1994 yılında Türkiye’de ilk kez Ramazan çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi, son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ı eşsiz boğaz manzarasına sahip iskelede açtı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara iftar öncesi Ramazan sofrasındaki tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla ilgilenirken ilk iftar yemeğini de İstanbul Milletvekili İdris Güllüce ile birlikte kendisi dağıttı.

Üsküdar Belediyesi, bu yılki iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada verirken, her gün toplam 20 bin kişi çorba, Üsküdar’ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menüden faydalanacak. Ramazan süresince 600 bin kişi Ramazan’ın bereketinden faydalanacak.

Bu arada Üsküdar Belediyesi tarafından özellikle engelli vatandaşlar ile yaşlı ve hasta vatandaşlara özel olarak hazırlanan menüler evlerine tek tek servis yapılıyor. Evlerinden çıkabilecek durumda olan ve eşsiz boğaz manzarası eşliğinde iftar yapmak isteyen yaşlı vatandaşlara ise Üsküdar Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar özel hizmet veriyor.

Her gün 20 bin kişinin iftar sofralarından yararlandığı Üsküdar’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki kültürel etkinlikler de büyük ilgi topluyor. Ramazanın ilk gecesinde Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, gerçekleştirdiği oyunlarla Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesini tamamen dolduran yaklaşık 2.000 Üsküdarlıya eşsiz bir gece yaşattı. Emre Ermiş’in, tasavvuf müziğinin en beğenilen eserlerini seslendirdiği gecede en büyük ilgiyi Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Ramazan tadında sohbeti topladı.