BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,53
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur ne istiyor, hükümet ne verecek?

Memur sendikaları toplu görüşme masasına hazırlandı. Hükümetin önüne sunulan talep listesinde bakın neler var?

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız 15 Ağustos’ta hükümetle başlayacak toplu görüşmelerde en düşük dereceli memur için 310 TL zam, 4/b ve 4/c’lilerin kadroya alınması ve 657 sayılı yasada değişiklik içeren tasarıdaki bazı maddelerin geri çekilmesini isteyecek.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız 9. Dönem toplu görüşmelerindeki talep edecekleri konular ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmaması nedeniyle 262 TL ile 284 TL arasında kayıp oluştuğunu belirterek, refah payı uygulamasından vazgeçilmesi nedeniyle 182 TL ile 239 TL arasında kayıp bulunduğuna işaret etti. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, bu kayıpların karşılanmasını 2011 yılı uygulanacak maaş artışlarının bu rakama eklenmesini istedi. Akyıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

SİYASİ İRADE SULANDIRMASIN

“Geçmiş dönem kayıplarının karşılanması için seyyanen 200 TL, 2011 yılı için ise enflasyon hedefinin üzerine yüzde 2 refah payı eklenmesi suretiyle ulaşılan yüzde 10 maaş zammı talep ediyoruz. 2011 yılı kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebimiz en düşük dereceli memur için 310 TL’dir. Siyasi iradeden bu pazarlıkları, sonu ve sonucu belli olmayan bir sürece dayanarak sulandırmaktan kaçınmasını istiyoruz.”

EK ÖDEME ORANLARI ARTIRILSIN

Akyıldız, kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak artışlarda hedeflenen enflasyon yerine açlık ve yoksulluk sınırının dikkate alınmasının bir zorunluluk olduğunu savunarak, ek ödeme oranlarının artırılarak, kurumlar arasındaki ücret farkının aşağıya çekilmesini ve ücret adaletinin sağlanmasını talep etti. Meclis gündemine taşınan 657 sayılı Kanunda değişiklik içeren tasarının bazı maddelerinin tasarıdan çıkarılmasını ve çekincelerinin giderilmesini isteyen Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Akyıldız, Belediye Gelirlerini Düzenleyen Kanun’da gerekli değişikliklerin yapılarak yerel yönetimler de çalışanların maaşlarının zamanında ödenmesini talep etti.

EMEKLİLİK İKRAMİYESİNDE 30 YILLIK SINIRLANDIRMA KALKSIN

Öte yandan Akyıldız, hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılması gerektiğini kaydederek, emekli ikramiyesindeki 30 yıllık sınırlandırmanın kaldırılmasını talep etti. Akyıldız, “Toplu sözleşme aşamasının gerçek anlamda bir toplu pazarlığa dönüşebilmesinin yolu kamu görevlilerine grevli, toplu sözleşmeli, siyaset hakkı içeren sendikal haklardan geçmektedir” diye konuştu.