BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aliağa'da sinekle mücadeleye devam

Yetkililer Aliağa'da Sivrisinekle 12 ay boyunca mücadelenin devam ettiğini belittiler.

Abone ol

Aliağa Belediyesi’nin sivrisineklerle mücadelesi devam ediyor.

Sivrisinekle 12 ay boyunca mücadelenin devam ettiğini belirten yetkililer, gelen ihbar üzerine gittikleri bir apartmanın zemin katında biriken suda üreyen binlerce; larva, pupa ve ergin evrelerdeki sivrisineği etkisiz hale getirdi.

Bir çiçek saksısının tabağında kalan su birikintisinde dahi birkaç haftada milyonlarca sivrisinek üreyebileceğine dikkat çeken yetkililer; Belediye olarak sivrisinekle 12 ay boyunca mücadelemiz devam ediyor. Biz bilinen ve muhtemel üreme noktalarını sürekli ilaçlıyoruz. Ancak asıl sorun bilmediğimiz ya da haberdar olamadığımız noktalarda oluşan sivrisinekler. Bu konuda yurttaşların duyarlı olmaları bulundukları bölgelerde sivrisinek olması durumunda yetkilileri bilgilendirmeleri mücadeleyi kolaylaştıran yöntemlerin başında geldiğini ifade ettiler. Bir sivrisineğin 2–3 günde bir 200 ile 400 arasında yumurtladığını hava sıcaklığına bağlı olarak 8 ile 16 saat arasında yumurtadan çıktığını ve 7–10 gün ararsında Ergin seviyeye geldiğini belirten yetkililer; Bir avuç durgun suda milyonlarca sivrisinek üreyebilir ve tüm kenti tehdit edebilecek noktaya gelebilir. Yurttaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gördüğü su birikintisini dökmesi yada bulunduğu bölgede sivrisinek yoğunluğu olması durumunda belediyeye ihbarda bulunmasının önemli olduğunu belirttiler.

SİVRİSİNEK İHBAR HATTI: 6168369- 533 963 20 24

Sivrisinekle mücadelenin 12 ay boyuca devam ettiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Yurttaşlarımız sivrisineklerin üredikleri noktaları görmeleri ya da yoğun sivrisineğe maruz kaldığı noktalarda Belediyemizin Park ve Bahçe Müdürlüğü’ne ait 6168369 ya da 533 963 20 24 telefona bilgi vermeleri durumunda gerekli müdahale hemen yapılacaktır.” dedi.