BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kılıçdaroğlu Elmadağ'da konuştu

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği paketinin çiftçinin, memurun, emeklinin derdine çözüm üretmediğini söyleyerek, vatandaşlardan referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle dalga geçtiğini iddia ederek, "Mersin'li çiftçiye ne dediğini hatırlarsınız. Şimdi biz ona 'Anayasanı da al götür' diyeceğiz. Merak etmeyin, Süleyman sizsiniz, mühür sizde. Mührü doğruluktan, adaletten yana kul hakkı yemeyenden yana kullanın. Şimdi Başbakan bana 'memur Kemal' diyor. Başbakan bunları memuru küçümsemek için söylüyor. Çiftçiyi, memuru hor
görüyor. Hor görmediği tek kişi var, o da malı götürenler. Sayın Başbakan, malı götürenleri hor görmedin, sırtını sıvazladın. Bu millet bunu unutmayacaktır. Recep Bey nereye kadar kaçarsa kaçsın, sizin oylarınızla onu yakalayıp kul hakkı yiyenlerin hesabını soracağım'' dedi.


Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın mitingleri sırasında devlet imkanlarını kullandığını öne sürerek, ''Kendi işin için milletin parasını kullanmayacaksın. Onu yaparsan benim iki elimde yakanda olacak'' dedi. Hükümetin çıkardığı yasalarla emekliyi ikinci sınıf vatandaş haline getirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Yurttaşın ayağına gidiyoruz. Çözümlerimizi anlatıyoruz. İnşallah halkın iktidarı ile AKP'yi sandığa gömeceğiz. Ezberlerini bozduk, kimyalarını bozduk, inşallah düzenlerini de bozacağız'' şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını isteyerek, anayasa değişikliği paketinin, çiftçinin, memurun, emeklinin derdine çözüm üretmediğini söyledi.
Siyasetin yargıya, orduya karışmaması gerektiğini, bunun faturasının ağır olacağını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bunu 27 Mayıs'ta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılanması sırasında yaşadığını kaydetti. Milletini, halkını düşünmeyen insana 'hayırsız' deneceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"'Bir milyar dolar alacağım' diye ülkesini pazarlayan adama 'hayırsız' denir. Ali Babacan gidip Dubai'de anlaşma imzaladı, 'Bir milyar dolar verin, Irak'a girmeyeceğiz' diye... Bu nedir biliyor musunuz? Bunun adı 'vatana ihanettir'. Söyledim meydanlarda, o anlaşmayı Recep Bey'in yakasına asacağım, hiç şüpheniz olmasın. Kul hakkı yiyen hesap verecek, bunu sağlamak için size geldim. Hesap sormak bizim boynumuzun borcu. Bunu yapacağız. Sizden oy istiyorum, yetki istiyorum. Hesabını soralım. Hayatımda hiç umutsuz olmadım, en büyük umudum sizlersiniz. Halka güveniyorum, halkın en büyük güç olduğuna inanıyorum demokrasilerde. Siz gücünüzü birleştirirseniz, birlik olursanız sizi yenecek hiç bir güç yoktur."