BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ODÜ Kafkas halklarını buluşturacak

Ordu Üniversitesi (ODÜ), Kafkas coğrafyasının kültürlerine ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Kurulmasından bu yana henüz 3 yıl olmasına rağmen her geçen gün gerek fiziki gerekse etki alanı açısından büyüyen Ordu Üniversitesi (ODÜ), Kafkas coğrafyasının kültürlerine ev sahipliği yapacak.

ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Güney Kafkasya'da yüzyıllardır aynı coğrafyayı paylaşan halkların kültürel değerlerinin, kardeşliklerinin, tarihi birlikteliklerinin ve diğer paylaşımlarının geleceğe yansımasını sağlamak amacıyla "Güney Kafkasya Halkları Dil-Tarih-Kültür İlişkileri Uluslararası Bilgi Şöleni" düzenledi. 25-28 Kasım 2010 tarihleri arasında Ordu'da yapılacak etkinlikte Güney Kafkasya halklarıyla ilgili olarak dil, tarih, edebiyat, kültür ilişkileri vb. konuları işlenecek.

Bilgi Şöleni Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Doğan, Ordu Üniversitesi (Türkiye), Bakü Üniversitesi (Azerbaycan), Akhaltsikhe (Ahıska) Üniversitesi (Gürcistan) ve İslami Azad Üniversitesi'nin (İran) destekleriyle düzenledikleri bilgi şölenine katılmak isteyen araştırmacıların bölgeyle ilgili dil, tarih, halkbilimi, edebiyat vb. alanlarda özgün çalışmalarının beklendiğini belirtti. Doç. Dr. Doğan, "Bilgi şöleninde yer alması gereken bildirilere özgü bilgiler, konular, beklentiler ışığında hazırlanacak olan bildiri başlıkları ve özetler, en geç 10 Eylül 2010 tarihine kadar gönderilmelidir" dedi.